Noutăți

Exerciții demonstrative ale salvatorilor

În preajma zilei profesionale „Ziua Salvatorului” care este marcată în Republica Moldova pe data de 5 aprilie începând cu anul 2007, Direcția Situații Excepționale Căușeni a Inspectoratului General pentru Situații Excepționale a desfășurat exerciții demonstrative cu genericul „Copil informați – copil salvat” pentru elevii instituțiilor de învățământ din raioanele Căușeni și Ștefan Vodă. La această activitate au fost prezenți elevii liceului „Ștefan Vodă”.

Evenimentul a avut loc în în preajma unui bazin de acumulare din extravilanul or. Căuşeni. Salvatorii au demonstrat elevilor tehnica pe care o au în dotare și echipamentul scafandrierilor utilizat la scufundare, tipurile de intervenţii subacvatice, regulile de securitate şi principiile de efectuare a scufundărilor şi lucrărilor sub apă Elevii au urmărit cu un interes viu metodele şi procedeele de salvare pe apă, acordarea de prim ajutor medical persoanelor accidentate pe apă. Salvatorii au făcut și cu unele recomandări și informații utile pentru elevii prezenți și semenii lor.

Exercițiile demonstrative au fost pentru elevi și o lecție de bărbăție de care salvatorii dau dovadă în multitudinea de activități de prevenire și intervenție pentru stingerea incendiilor, descarcerare și prim-ajutor SMURD, salvarea persoanelor etc. Totodată evenimentul desfășurat a avut și un alt impact pozitiv – orientarea profesională a viitorilor absolvenți deoarece de alegerea profesiei depinde realizarea profesională dar și personală a fiecărui om.

Valentina GORNOSTALI, IP „PRIER”