Noutăți

„Eu și prietenii mei”: activitate de socializare și comunicare la CCSR Ștefan Vodă

La 3 august curent, Centrul pentru Copii în Situații de Risc din or. Ștefan Vodă a deschis larg poarta tuturor prietenilor. În cadrul activității comune „Eu și prietenii mei” copiii Centrului de Plasament gazdă din or. Ștefan Vodă, în echipă mare cu copiii Centrelor de Plasament din or. Anenii Noi și or. Hâncești, au învățat sensul prieteniei. Această activitate de socializare și comunicare se include în proiectul „Incluziunea Socio-Școlară a Copiilor în Situație Vulnerabilă În Sistemul Educațional”, proiect implementat de AO CCAF „PRODOCS”, cu Suportul Fundației Pentru Copii „PESTALOZZI”, din Elveția.

Copiii tuturor 3 Centre de Plasament au participat la jocuri de comunicare și cooperare, jocuri distractive, la concursul desenelor cu tematica „Redăm prietenia prin desen” realizate pe ziduri de gard, iar la final a avut loc surpriza cu animatori Minnie și Mickey Mouse, cu muzică și înghețată. Dar să nu uităm și de karaoke de bun venit, de dansuri și de o masă copioasă cum numai la zile de sărbătoare întâlnești.

Evenimentul a avut loc cu efortul conjugat al dlui Dimitrenco Vadim, managerul Centrului pentru Copii în Situații de Risc, or. Ștefan Vodă, al dnei Dascăl Lina, psiholog la Centrul pentru Copii în Situații de Risc, or. Ștefan Vodă și coordonator local CCAF „PRODOCS”, al dnei Cebotari Aurica, șef Direcției Asistență Socială și Protecția Familiei din raionul Ștefan Vodă, cu susținerea financiară a AO CCAF „PRODOCS”, președinte dna Cușchevici Cristina, coordonator de proiect dna Coroban Cristina.

O sinteză a activității de la AO CCAF „PRODOCS”:

Am învățat de la acești copii unele lucruri pe care vi le împărtășim și vouă:

Am învățat că nu contează CE ai în viață, ci PE CINE ai;

Am învățat că nu trebuie să te compari cu ceea ce pot alții mai bine să facă, ci cu ceea ce poți tu să faci;

Am învățat că prietenia adevărată continuă să existe chiar și la distanță;

Am învățat că viața îți poate fi schimbată în câteva ore de către oameni care nici nu te cunosc;

Am învățat că și atunci când crezi că nu mai ai nimic de dat când te strigă un prieten vei găsi puterea de a-l ajuta.

Domnul Dumnezeu a făurit omul bun și pur, copiii încă mai pot păstra această puritate sufletească.

Iurașco Elena,

specialist Relații cu Publicul, AO CCAF „PRODOCS”