Noutăți

Eminescu – nesecatul izvor de inspirație

15 ianuarie, o dată importantă, cu dubla conotație – Ziua Culturii Naționale și marcarea nașterii lui Mihai Eminescu – reprezintă un moment special al reunirii tuturor romanilor în jurul valorilor naționale, un prilej de mândrie că suntem romani…

La Ștefan Vodă, sărbătoarea a avut două compartimente: depunerea de flori la bustul lui Mihai Eminescu și omagiu muzical-literar cu genericul „Nesecatul izvor de inspirație” care a avut loc în sala de lectură a bibliotecii publice. Această compoziție pregătită în comun de angajații bibliotecii publice și a casei de cultură a avut o încărcătură emoțională atât de puternică, încât a zguduit publicul prezent până la lacrimi. Merită cele mai înalte aprecieri toți participanții compoziției literar-muzicale – Marius Topor, Patricia Znacenii, prezentatorii Dumitru Crivorucenco și Elvira Bragarenco, interpreții Emilia Tincu, Claudia Ciumac și Sergiu Braguța, membrii centrului raional de creație pentru copii și adolescenți și bibliotecarii care au prezentat expoziții dedicate marelui poet al neamului românesc. Talentata Svetlana Agachi a recitit, mai bine zis, a trăit, a simțit cu inima fiecare cuvânt din poezia a lui Grigore Vieru dedicată lui Mihai Eminescu, frapând cu expresivitatea sa toată lumea prezentă în sală.

Eminescu este valoros, însă diferit pentru fiecare din noi – acesta a fost esența mesajului cu care au venit în fața publicului dna Valentina Uța, șefa DCTST, dl Gheorghe Anghel, primar de Ștefan Vodă. Ambii, la fel ca și dl Vasile Gherman, vicepreședintele raionului, dna Raisa Burduja, șefa DGE, au felicitat lucrătorii din sfera culturii cu ziua profesională apreciind pozitiv muncă lor de creație, urându-le sănătate, voie bună și noi succese în activitate.

După cum a menționat dl Gherman, omagiu adus lui Mihai Eminescu este încă o dovadă în plus că avem talente multe în raionul nostru și oamenii culturii sunt acei care ne fac viața noastră mai bogată sufletești și mai frumoasă în pofida tuturor greutăților.DSC00088 DSC00091 DSC00094 DSC00099 DSC00127 DSC00130 DSC00132 DSC00133 DSC00137 DSC00139 DSC00141 DSC00147 (2)