Noutăți

Elogiu limbii române

Tradițional, la Ștefan Vodă Ziua limbii române a fost sărbătorită la bustul marelui poet al neamului român Mihai Eminescu. Conducerea raionului în plină componență, funcționarii publici ai Consiliului raional, primăriei urbei, angajații instituțiilor și serviciilor, oamenii de bună credință s-au întrunit în această zi pentru a aduce un elogiu limbii materne care este cea mai frumoasă și sfântă pentru fiecare moldovean.

Un mini-spectacol muzical cu interpretarea cântecelor patriotice au prezentat artiștii amatori de la casa de cultură orășenească. Cu aplauze deosebit de calde al publicului prezent au fost răsplătite micuțele artiste Arina Ardeleanu și Olivia Lebedev.

– La 31 august 2020 s-au împlinit 31 de ani de când limba română a fost proclamată ca limba de stat, cu aceste cuvinte și-a început discursul Valentina Uța, șefa Direcției cultură, tineret, sport și turism al Consiliului raional. Mă gândesc la oamenii care au luptat pentru ea, Limba Noastră, la acei care păstrează și cultivă dragostea pentru limba maternă. A vorbi, a stăpâne limba este și o răspundere, tot așa cum e o răspundere să porți un nume al părinților, al bunicilor. Datoria noastră este de a îmbunătăți mediul lingvistic, a conchis șefa DCTST.

Cel mai bun mod de a sărbători Ziua Limbii Române este să vorbim corect, să citim românește, să ne cunoaștem scriitorii, să transmitem limba română generațiilor următoare. E o datorie a noastră să nu uităm că cineva a luptat pentru ca limba română să nu fie Cenușăreasă la ea acasă. Să facem acest lucru nu o dată pe an, ci zi de zi…