Educație

Elita elevilor din raionul Ștefan Vodă

În ajunul sărbătorilor de iarnă la Consiliul raional au fost invitați cei mai buni elevi din raionul Ștefan Vodă, 15 la număr: Pavel Ștefan, Daniel Tudorean, Dumitru Cuflic, Corina Darii, Felicia Șavga, Anișoara Tun, Daniela Pucicov, Valeria Ceban, Corina Bilîc, Vladimir Tulei, Ana Maria Dimitrenco, toți din liceul teoretic „Ștefan Vodă”, Valeria Stadnic din liceul „Anatol Sîrghi” s. Talmaza, Mihaela Negrescu din gimnaziul „I. Creangă” s. Copceac, Tatiana Talchiv din liceul „Ecaterina Malcoci” s. Crocmaz și Ruslana Caburgan din gimnaziul „Mihai Sârghi” s. Cioburciu. Toți acești elevi sunt bursieri ai Consiliului raional. La întâlnire cu bursierii au participat dl Nicolae Molozea, președintele raionului, dl Vasile Gherman, vicepreședintele raionului, dna Raisa Burduja, șefa direcției învățământ, dna Elena Cornițel, directorul liceului teoretic „Ștefan Vodă”.

Dna Burduja a menționat că Consiliul raional în anul 2015 a alocat 120 mii lei pentru menționarea celor mai buni elevi care au atins performanțe în diferite domenii – învățătură, activitate obștească, sport, activități artistice. Astfel, elevii performanți, inclusiv învingătorii olimpiadelor raionale și republicane, au fost menționați cu premii bănești, cu bilete pentru odihnă în tabăra raională „Dumbrava”, în alte tabere din țară și România.

Dl Nicolae Molozea le-a mulțumit elevilor pentru succesele obținute și le-a asigurat că Consiliul raional și în continuare va susține cei mai buni gimnaziști și liceenii, va motiva în mod diferit spre noi succese. Un aspect important este îmbunătățirea considerabilă a condițiilor de studii în instituțiile de învățământ, în primul rând în cel mai bun liceu din raion – „Ștefan Vodă”. Astfel, dl Molozea a adus la cunoștința elevilor faptul că județul Dâmbovița, România, cu care Consiliul raional a încheiat un acord de prietenie, a alocat pentru necesitățile liceului 200 mii de euro. Vor fi atrase investiții și prin alte căi pentru ca elevii din raion să poată face studii liceale într-un liceu care corespunde celor mai înalte standarde republicane.

O apreciere înaltă a reușitelor înregistrate de bursieri a dat dl Vasile Gherman. Capacitățile de care dau dovadă elevii astăzi – străduința, perseverența, creativitatea, entuziasmul și participare – le vor fi de mare folos în viața de maturi. Vicepreședintele a adus mulțumire dnei Cornițel și colectivului pedagogic al liceului „Ștefan Vodă” pentru muncă lor care a dat roade frumoase – 11 din 15 bursieri sunt din acest liceu.

Apoi dl Molozea a înmânat elevilor bursele pentru tot anul de studii (1800 au primit gimnaziștii și 2700 lei – liceenii) și cadourile dulce de la Moș Crăciun – direcția învățământ. Corina Darii din numele tuturor bursierilor a mulțumit conducerea raionului și Consiliul raional pentru susținerea morală și materială care cu adevărat motivează spre cucerirea noilor înălțimi, spre activism social. Corina Darii a invitat conducerea raionului la târgul de Crăciun care va avea loc la liceul „Ștefan Vodă” pe data de 21 decembrie. Toți banii acumulați din vânzările lucrurilor confecționate manual de elevii liceului vor fi donați centrului comunitar social pentru copii în situație de risc „Tavita”.

Valentina GORNOSTALI, IP „Prier”