Comunicate Noutăți

Eforturi comune pentru eradicarea ambroziei

Odată cu venirea sezonului de vară, începe perioada grea pentru persoanele alergice. Ambrozia, după cum susțin specialiștii, reprezintă cea mai alergenă plantă care provoacă probleme serioase de sănătate oamenilor, producând simptome de alergie la circa 200 km distanță. Planta crește de-a lungul drumurilor și zone neântreținute, pe campurile necultivate, dar și pe cele cultivate, provocând probleme inclusiv agricultorilor, crescând în special pe semănăturile cu floarea soarelui și cereale.

De mulți ani se încearcă distrugerea acestei buruieni, însă doar pe alocuri se realizează acest lucru. Toată populația trebuie să conștientizeze pericolul dat de ambrozie și măsurile de eradicare trebuie luate de toată lumea.

Vasile Maxim, președintele raionului, a convocat grupul de lucru format din specialiștii Inspecției pentru Protecția Mediului, Direcției Teritoriale pentru Siguranța Alimentelor, Direcției agricultură și alimentație și vicepreședinta raionului, Valentina Barbei. Subiectul discuțiilor a fost cu privire la măsurile de combatere a ambroziei. Dl președinte a solicitat fiecărui serviu după competență să propună măsurile necesare de prevenire, combatere şi distrugere a ambroziei pentru elaborarea unui plan comun în acest sens.

Pe subiectul dat va fi convocată ședința Comisiei Raionale pentru Situații Excepționale.