Noutăți

Donează o picătură de viață!

În data de 25 mai este marcată Ziua Polițistului de Frontieră European. Pentru al IV-lea an consecutiv, în această zi angajații Poliției de frontieră se mobilizează în cadrul campaniei de donare voluntară de sânge cu genericul „Donează o picătură de viață!”, care se desfășoară pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

77 de polițiști de frontieră de la Direcţia regională Ştefan Vodă și-au început ziua de muncă cu acest gest nobil, donând sânge și demonstrând că Poliția de frontieră nu este doar o instituție, dar este și o entitate vie, cu oameni mărinimoși care pe lângă obligativitatea de a-și exercita atribuțiile funcționale sunt deschiși către societate. Polițiștii de frontieră care activează în condiții de risc conștientizează că fiecare picătură de sânge donată este de neprețuit deoarece poate salva viața.

Pentru informare: În 2017 planul pentru secția de donare a sângelui a raionului Ștefan Vodă constituie 1640 de donatori. Până la moment au donat sânge 624 de voluntari. Dl Iurie Cheptanari, șeful secției, este sigur că planul va fi depășit. Aceasta afirmație are suport convingător – diplome pentru locul III și II pe republică. Dar pe perete unde sunt afișate diplomele este loc și pentru diploma pentru locul I…

Valentina GORNOSTALI, IP „Prier”