Noutăți

Donația a atins scopul nobil

La 17 iulie curent, o misiune din Romania în frunte cu dra Melania Denică, reprezentanți ai Fundației „Viața și Lumina”, împreună cu dl Anton Slobozianu, coordonatorul fundației în Moldova, au vizitat Consiliul raional și spitalul raional Ștefan Vodă.

Reamintesc: Reprezentanța în Republica Moldova a Fundației „Viața și Lumina” din România, la mijlocul lunii mai curent, a adus spitalului raional un lot impunător de ajutoare umanitare, inclusiv aparataj medical, parvenite de la „Human Bridge” din Suedia. Reprezentanții Fundației au avut o întrunire cu vicepreședintele raionului, dl Vasile Gherman, care întâi de toate a adus mulțumiri profunde atât Fundației „Viața și Lumină”, cât și organizației suedeze „Human Bridge” pentru ajutorul permanent și prețios apreciat la justa valoare de medici, pacienții spitalului care deja au simțit impactul pozitiv al ajutorului acordat și întreagă comunitate raională. Dl Gherman a informat succint oaspeții despre activitatea spitalului, despre problemele cu care se confruntă instituția și a răspuns la întrebările oaspeților.

Deoarece reprezentanții Fundației au dorit să vadă cu ochii proprii cum este utilizat aparatajul medical, mobilierul și celelalte obiecte cu menirea de ajuta medicii și pacienții, toată echipa însoțită de dl Vasile Plămădeală, șeful instituției medicale, s-a deplasat la spitalul raional. Primul aparat din lotul primit funcționează în secția de internare: la moment cu ajutorul acestui echipament medicul măsura tensiunea arterială unui pacient. Alt aparataj deja se folosește în blocul de operații. Medicii chirurgi și anesteziști sunt foarte mulțumiți, deoarece aparatele funcționează bine și sunt de mare folos. În secția terapie oaspeții au discutat cu medicii și pacienții, auzit de la bolnavi că paturile donate sunt comode și plăcute la exterior.

Astfel, reprezentanții Fundației „Viața și Lumina” s-au convins că prin donația făcută a fost atins scopul nobil de a ajuta oamenii care au dificultăți de sănătate. Membrii echipei din România au făcut fotografii și filmări care confirmă acest adevăr. Mai mult, dra Melania Denică a solicitat să fie elaborată o listă cu indicarea tuturor necesităților ce țin de dotarea cu aparataj sau alte obiecte medicale. Deci, colaborarea va continua pentru a sprijini oamenii suferinzi din raionul Ștefan Vodă și nu numai. Domnul să binecuvânteze pe binefăcătorii din România și Suedia, recunoștința noastră să le facă viața mai frumoasă și mai împlinită.

Valentina GORNOSTALI, IP „Prier”