Noutăți

Donarea benevolă de sânge – gest de om cu suflet mare

O mulțime de oameni de diferită vârstă din țara noastră are nevoie de transfuzie de sânge și plasmă. Sângele este extrem de necesar în cazul unor leziuni grave sau intervenții chirurgicale, sângerări abundente și boli de sânge, stări septice, arsuri. De asemenea, plasma este necesară în producerea medicamentelor pentru oamenii grav bolnavi. Persoana care donează benevol sânge face lumea un pic mai bună, dăruiește speranța la viață celor suferinzi. Plus la aceasta, donarea de sânge este benefică pentru un organism omenesc sănătos.

La 23 iulie curent, la Centrul de transfuzie a sângelui din Ștefan Vodă, conducător dl Iurie Cheptănari, a avut loc donarea voluntară de sânge. Pentru a nu crea incomodități donatorilor prin așteptare în rând, a fost stabilit un grafic pentru toate localitățile raionului. Astfel, astăzi au donat sânge locuitorii satelor Ermoclia (15 persoane), Antonești (4 persoane) Brezoaia (9 persoane), iar pe 26 iulie sunt așteptați donatorii din alte localități ai raionului. După donarea sângelui fiecare voluntar primește un pachet cu produse alimentare costul căruia este de 150 de lei.

După cum a informat dl Iurie Cheptănari, situația cu donarea de sânge în raion este bună, planul lunar de 129 de donatori se îndeplinește, până la moment și-au îndeplinit benevol misiunea nobilă 882 de donatori.

E atât de ușor să faci o faptă bună prin donarea de sânge! Chem cetățenii sănătoși cu vârsta de la 18 până la 60 de ani să devină voluntari în donarea de sânge!

Valentina GORNOSTALI, IP „Prier”