Noutăți

Direcția regională EST are sediu nou și modern

Inaugurarea noului sediu al Direcției regionale EST a fost  sărbătorită la 8 iunie în prezenţa șefului Poliției de Frontieră Fredolin Lecari, conducerii administrației or. Ștefan Vodă, polițiștilor de frontieră ai Direcției, dar și a locuitorilor orașului, reprezintă un succes pentru instituția de frontieră. După trei ani de reconstrucție, clădirea a devenit un edificiu cu adevărat modern, adaptat la standardele internaționale și menit să asigure poliţiştilor de frontieră condiții bune de muncă și un climat favorabil performanţei profesionale.

Evenimentul a debutat în Piața Libertății, din centrul orașului Ștefan Vodă, unde efectivul Direcției s-a adunat pentru a celebra ziua profesională. Șeful Poliției de Frontieră Fredolin Lecari a adresat mesajul de felicitare cu împlinirea a 25 de ani de la crearea instituției de frontieră a Republicii Moldova și a îndemnat polițiștii de frontieră spre perseverență și noi realizări în exercitarea nobilei profesii.

Angajații Direcției regionale EST cu cele mai bune rezultate și prezență impecabilă în activitatea de frontieră au fost menționați cu distincții, dar și diplome din partea administrației publice locale. Ceremonialul a continuat cu depunerea de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare, iar în pas de defilare polițiștii de frontieră au mers spre sediul Direcției.

Cel de-al doilea monument dedicat polițiștilor de frontieră a fost dezvelit și inaugurat de către șeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari și președintele raionului Ștefan Vodă, Nicolae Molozea. Monumentul în care se prezintă o patrulă, formată dintr-un polițist de frontieră și colegul patruped, a fost înălțat în fața Direcției. A urmat, deschiderea oficială a edificiului prin tăierea panglicii, domnul Fredolin Lecari exprimându-şi bucuria şi satisfacţia că s-a reușit renovarea sediului nou al Direcției.

Primul polițist de frontieră care a pășit pragul blocului, după cum spune tradiția, a fost patrupedul Direcției regionale EST, Flash. Ulterior, Direcția regională EST și-a deschis larg ușile pentru toți cei prezenți la eveniment.

Imobilul Direcției regionale EST este amplasat pe strada Grigore Vieru 3, în centrul orașului Ștefan Vodă, într-o zonă uşor accesibilă cetăţenilor. Sediul nou are două nivele și dispune de 32 de birouri, care sunt preconizate pentru fiecare serviciu în parte. Lucrările de reconstrucţie s-au desfășurat între anii 2014 – 2017, iar suma totală a acestora fiind  peste 9 mln de lei, alocați din bugetul statului.

Sursa: www.border.gov.md

P.S.  În categoria site-ului „Galerie foto” sunt publicate imagini de la evenimentul în cauză