Comunicate Noutăți

Din agenda conducerii raionului

După cum s-a informat anterior, agenda de lucru a conducerii raionului prevede vizita instituțiilor  de învățământ și întruniri cu primarii localităților în scopul documentării condițiilor de funcționare a instituțiilor de învățământ.

În ziua de 2 martie au fost vizitate localitățile Talmaza, Cioburciu și Răscăieți. În cadrul discuțiilor cu managerii gimnaziilor au fost trecute în revistă problemele de ordin major a celor cinci instituții, dar și stabilirea priorităților concrete care pot fi rezolvate până la finele anului de studii.

E de menționat faptul că, toate instituțiile de învățământ necesită investiții, însă situația existentă diferă de la caz la caz (comparație făcută nu doar pentru gimnaziile vizitate la zi). Sunt unele, în care grație implicării active a managerilor și corpului didactic, a unei bune conlucrări cu administrațiile publice locale, s-au implementat proiecte, s-au atras investiții, astfel îmbunătățind condițiile de studii și de lucru. Comparativ, în altele se limitează doar la alocările bugetare. Și aici revenim la vechea zicală ,,Omul sfințește locul,,.

Ce ține de întrevederile cu edilii localităților, au fost discutate obiectivele și problemele de ordin comunitar, la rezolvarea cărora e posibil să vină în ajutor și Consiliul raional.