Noutăți

Destinația turistică „Casa Veche” – gata să primească oaspeți

Raionul Ștefan Vodă și-a extins oferta turistică pentru vizitatori cu un loc pitoresc, situat în lunca râului Nistru. Proaspăt renovată, pensiunea „Casa Veche” a fost inaugurată în satul Palanca, raionul Ștefan Vodă și este gata să primească turiști.

Unitatea de cazare este o casă bătrânească, ridicată acum 100 de ani și reconstruită din temelie. Pensiunea are șase camere care pot găzdui 20 de persoane și două terase acoperite cu o capacitate de 60 de persoane, fiind prietenoasă familiilor cu copiii. Farmecul noii unități de cazare este completat de un beci din piatră și o grădină.

Pensiunea „Casa Veche” a fost renovată cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID, Suedia și UK aid, care derulează un program complex de susținere a turismului local și de încurajare a dezvoltării de afaceri în mediul rural.

Noua unitate de cazare aparține familiei Aramă, care a revenit în țară după ce a locuit peste hotare timp de mai bine de un deceniu. Inspirați de istoriile frumoase ale pensiunilor rurale deschise cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova, dar și ale micilor vinării de familie, actualii proprietari au decis să cumpere și să renoveze o casă bătrânească din satul Palanca. Pe lângă gama largă de servicii turistice oferite, pensiunea a generat șase locuri de muncă pentru femeile din sat.

Sursa: diez.md