Noutăți

Delegația din Dâmbovița în vizită la Ștefan Vodă

La invitația președintelui raionului Ștefan Vodă, Nicolae Molozea, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, însoțit de dna Constanța Raluca Coman, șef serviciu administrația publică, și dna Oana Cătălina Ivanov, șef biroul comunicare, relații externe, în data de 25–27 iunie 2016, a vizitat raionul Ștefan Vodă, având în vedere bunele relații dintre cele două unități administrativ-teritoriale, relații asumate oficial prin Protocolul de cooperare și înfrățire între Județul Dâmbovița din România și raionul Ștefan Vodă din Republica Moldova.

Scopul-țintă al vizitei la Ștefan Vodă a fost obiectivul de investiții „Reparaţie capitală şi dotare tehnică a Liceului Teoretic Ştefan Vodă”, urmare a acordului-cadru de finanțare a proiectului, aprobat de ambele părți. Valoarea totală a programului ce face obiectul finanțării este de 1.733.281 lei (386.246,39 euro), din care contribuția Consiliului raional Ștefan Vodă este de 844.756 lei (188.246,39 euro), iar al Consiliului Județean Dâmbovița – 888.525 lei (198.000 euro).

Prin urmare, implementarea acestui proiect valoros și foarte important pentru sistemul educațional raional se va începe în anul curent, îmbunătățind considerabil condițiile de muncă pentru colectivul profesoral și de studii pentru elevi. În acest scop Consiliul Județean Dâmbovița va contribui cu 100.279 euro, iar în anul 2017 – cu 97.721 euro.

În programul vast al oaspeților în ziua de 25 iunie au intrat întâlnirea cu funcționarii publici din aparatul președintelui raionului, șefii direcțiilor Consiliului raional, serviciilor descentralizate și desconcentrate în teritoriu, vizita la LT Ștefan Vodă și întrevederea cu colectivul pedagogic, vizita la tabăra pentru odihnă a copiilor „Dumbrava”. La 26 iunie președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a participat, împreună cu oficialitățile raionului Ștefan Vodă, la evenimentele dedicate Zilei Naționale a Portului Popular, manifestare ce a culminat cu defilarea alaiului ansamblurilor artistice tradiționale ale tuturor satelor din raion. La Olănești oaspeții au admirat livada intensivă a AO „Nistru-Olănești”.În continuare membrii delegației însoțite de conducerea raionului-gazdă s-au deplasat în s. Tudora unde au vizitat muzeul local și centrul comunitar „Nadejda”. Grație ospitalității SRL „Purcari-service” și dlui Sergiu Boiștean, primar de Purcari, delegația din Dâmbovița a vizitat obiectul turistic nr. 1 din raion – Vinăria Purcari.

Pe parcursul vizitei au avut loc discuții cu dl Nicolae Molozea, președintele raionului, și s-a stabilit ca, în perioada următoare, să aibă loc întâlniri aplicate între reprezentanții celor două administrații (Consiliul Județean Dâmbovița și Consiliul raional Ștefan Vodă), în perspectiva derulării unor proiecte economice și cultural–educaționale comune. Totodată, reprezentanții celor două unități administrativ-teritoriale au stabilit ca, și în vara acestui an, să se continue schimbul de tabere școlare în cadrul programului comun, lansat în anul 2013.

DSC00204DSC00210DSC00214DSC00221

DSC00194