Noutăți

Deblocarea drumurilor continuă

Din cauza ninsorilor abundente din 6-7 ianuarie, dar și a viscolului, în raionul Ștefan Vodă a fost blocat accesul către satele Semionovca, Brezoaia, Ştefăneşti, Slobozia, Copceac, Volintiri, Marianca de Jos, Alava şi Căplani. Comisia pentru situații excepționale în frunte cu dl Nicolae Molozea, președintele raionului, a activat non-stop timp de 48 de ore (sâmbăta-duminica) pentru a coordona lucrările de lichidare a consecințelor situațiilor de risc. Satul Copceac a fost unic unde au apărut probleme cu electricitatea începând cu 6 ianuarie. În seara acestei zile n-a avut lumină o jumătate de sat, din dimineața zilei de 7 ianuarie a dispărut lumina în altă parte de sat, însă în jurul orei 13 problema a fost rezolvată de specialiștii „Union Fenosa”. Non-stop au activat și drumarii de la SA „Drumuri” de comun cu colaboratorii serviciului situații excepționale și protecția civilă. S-au implicat în lucrări de deszăpezire și autoritățile publice locale de nivelul I. Astfel, în dimineața zilei de 9 ianuarie au fost deblocate drumurile de acces spre majoritatea localităților, doar că spre satele Brezoaia și Copceac se poate de ajuns prin drumul temporar. Pe parcursul zilei vor fi deblocate drumurile de acces spre satele acestea, vor fi continuate lucrările de lărgire a părții carosabile a drumurilor de acces.

La ședința de lucru de pe data de 9 ianuarie curent președintele raionului a accentuat că este necesar de ajutat primăriile care nu dispun de tehnică necesară pentru a curăți drumurile spre cimitire, instituții de menire socială necesare pentru localnici.

După cum a raportat șefa direcției educației, dna Raisa Burduja, instituțiile activează în regim normal, nu sunt probleme cu sistemele de încălzire și alimentația copiilor. Elevii ciclului primar vor reîncepe studiile de pe data de 10 ianuarie, de mâne vor circula și autobusele școlare. În regim normal activează centrele comunitare sociale care sunt dotate cu generatoare.

img_580120170109_130918
img_5813