Educație Noutăți

De Ziua lor, a Profesorilor

La 5 octombrie anual este sărbătorită Ziua Profesorului. Cu acest prilej, angajații din domeniu au fost omagiați în cadrul evenimentului festiv ce a avut loc în Școala de Arte ,,Maria Bieșu,,.

La sărbătoare a participat conducerea raionului, în persoanele domnilor Vasile Maxim, președintele raionului, vicepreședinții: Vladimir Baligari și Valentina Barbei, Radu Bîrnă, șeful-adjunct al Oficiului teritorial Căușeni al Cancelariei de Stat, primari.

Președintele raionului a venit cu mesaj de felicitare către toate cadrele didactice din raion, remarcând încă odată înalta apreciere a eforturilor depuse cu abnegație și dăruire de sine în profesia nobilă de Pedagog. Mulțumindu-le pentru munca depusă în special în această perioadă dificilă, pentru dedicație profesiei și pentru rezultatele remarcabile reflectate între timp prin tânăra generație, asigurând o continuitate inteligentă a comunității.

La fel, mesajul de felicitare cu prilejul Zilei profesionale, dar și recunoștință pentru perseverență, profesionalism, efortul depus în creșterea și educarea tinerii generații, a fost adus de către reprezentantul Guvernului în teritoriu, Radu Bîrnă.

Șefa Direcției generale educație, Raisa Burduja i-a felicitat pe colegii din domeniul educațional și le-a exprimat mulțumiri pentru eforturile pe care le depun pentru a face față tuturor provocărilor.

Atmosfera cordială a dominat evenimentul. Cei prezenți, sincer au împărtășit bucuria colegilor care au primit Diplome de Onoare binemeritate din partea Guvernului; Consiliului raional și Direcției Generale Educație; trofee, medalii și flori.

Aplaudați în picioare au fost pedagogii, care în acest an au împlinit 50 ani de activitate plină de devotement, vocație măiestrie și profesionalism în domeniul educației și dna Raisa Burduja, șefa Direcției generale educație.

Merită a fi spus un cuvânt aparte despre dna Pușcă Svetlana, învățătoare la clasele primare, IP școala primară ,,Grigore Vieru,,. În ediția curentă a concursului republican ,,Pedagogul anului,,  dna Pușcă a obținut locul III.

 

Evenimentul a fost încheiat printr-un scurt recital de muzică susţinut de către elevii  Şcolii de Arte ,,Maria Bieșu,,.

A continuat ziua cu întrunirea tuturor angajaților din toate instituțiile educaționale din teritoriu și conducerii raionului în format on-line.