Noutăți

De la soluția identificată – la rezolvarea problemei

Președintele raionului, dl Iurie Moiseev împreună cu dl Vasile Gherman, vicepreședintele raionului, dna Raisa Burduja, șefa DGE, dl Grigiore Vorfolomei, directorul școlii sportive raionale au efectuat o vizită de lucru în s. Căplani unde s-au întâlnit cu dl Valeriu Tabunșcic, primar de Căplani, dl Oleg Negru, antrenor de  tenis de masă, reprezentanții gimnaziului din localitate. În centrul atenției au fost problemele ce țin de încălzirea clădirii școlii sportive care la moment se află în proces de reparație și a sălii sportive a gimnaziului.

Tenisul de masă este proba sportivă care se practică cu succes în această localitate pe parcursul mai multor ani, mai târziu a apărut secția de armwrestling și luptă liberă. Doritorii din rândul copiilor și a tineretului de a practica acestea probe sportive sunt mulți, mai ales după succesele formidabile ale pământenilor Andrei Prepeliță la lupte libere și Oleg Tudorean la armwrestling, însă nu sunt create condițiile necesare pentru antrenamente în perioada rece a anului. Fostul președinte de raion, dl Nicolae Molozea a ținut problema în vizor, prin decizia Consiliului raional au fost alocate circa 60 mii lei pentru reparația edificiului. Problema încălzirii școlii pe timp de iarnă a rămas însă nerezolvată.

După ce grupul de lucru a examinat clădirea școlii sportive, mersul lucrărilor de reparație, la masa de ședințe a avut loc un adevărat brainstorming: în scurt timp au fost analizate mai multe propuneri, punctele slabe și forte a soluțiilor propuse de membrii grupului, până la urmă a fost identificată o cale de rezolvare optimă pentru ambele instituții – gimnaziu și școala sportivă. Problema va fi rezolvată cu implicarea nemijlocită a primăriei, Consiliului raional, serviciilor de resort și a unor agenți economici. Fiecare membru a grupului de lucru a primit o sarcină concretă care urmează se fie rezolvată în timp cât mai restrâns. Președintele raionului a punctat: toate lucrările ce țin de instalarea sistemului autonom de încălzire trebuiesc finalizate până la începerea sezonului rece. Problema încălzirii sălii sportive a gimnaziului la fel va fi ținută la control strict, și la acest capitol au fost trasate sarcini concrete îndeplinirea cărora va duce spre cea mai efectivă rezolvare a problemei în cauză.

Dl Iurie Moiseev a apreciat pozitiv atitudinea personală a primarului, dlui Valeriu Tabunșcic și a consiliului local față de educația și dezvoltarea armonioasă a copiilor satului. Încă un argument care confirmă afirmația făcută: au fost alocate surse din bugetul local pentru construcția stadionului pentru minifotbal, lucrările deja se desfășoară.

Astfel, prin eforturi comune și implicarea activă a mai multor actori sociali e posibil de găsit soluționarea și pentru problema care de mult timp părea irezolvabilă…

Valentina GORNOSTALI, IP „Prier”