Noutăți

Cupa raionului la volei

La 16 februarie curent, direcția generală educație în comun cu direcția cultură, tineret, sport și turism au organizat și desfășurat turneul sportiv „Cupa raionului la volei”. Dl Vasile Gherman, vicepreședintele raionului, a salutat din partea conducerii raionului echipele de voleibaliștii, dorindu-le joacă frumoasă și biruință celor mai bun. Vicepreședintele raionului a menționat că în anul 2018 sursele financiare destinate pentru organizarea activităților sportive alocate din bugetul raional s-au mărit de la 150 la 300 mii lei. Spre regret, Consiliul raional nu dispune de posibilitatea de a construi un centru sportiv modern, însă să depun eforturi în această direcție.

Dna Valentina Uța, șefa DCTST, moderatoarea turneului, a mulțumit echipelor pentru receptivitate și entuziasm sportiv și a oferit cuvântul arbitrului principal al turneului, dlui Grigore Vorfolomei care a anunțat cum se vor desfășura jocurile.

Deci, patru echipe: din Răscăieți, Căplani, Ștefan Vodă și echipa Inspectoratului de poliție – au luptat cu mare dorință de a cuceri trofeul principal – Cupa raionului, însă norocul sportiv a surâs echipei din Răscăieți. Învingătorii au fost menționați cu medalii, diplome și trei mingi de volei prețul fiecăruia fiind de o mie de lei. Foarte frumos a jucat echipa din Ștefan Vodă, care s-a plasat pe locul II și a câștigat două mingi de volei. Echipa Inspectoratului de poliție a ocupat locul III și s-au „îmbogățit” cu o minge, la fel ca și echipa din Căplani menționată pentru participare. Tradițional, au fost menționați cu diplomă jucătorii turneului: Ion Cebotari din Răscăieți – cel mai bun ridicător, Oleg Topor din echipa polițienească – cel mai bun apărător, Victor Pucicov din Ștefan Vodă – cel mai bun atacant, Radu Tudoreanu, Ștefan Vodă – cel mai bun jucător al turneului.