Noutăți

Cupa prieteniei

În satul Slobozia există o tradiție sportivă frumoasă – anual se organizează turneul raional la volei „Cupa prieteniei”. Grație susținerii, atât morale, cât și financiare, din partea dlui Anatol Zavalișca, primar de Slobozia, la 2 ianuarie 2016 s-a desfășurat ediția a nouă a turneului. Pe lângă multiplele atribuții de primar cărora le face față dl Zavalișca găsește timp și diferite modalități pentru a sprijini și a încuraja sportivii satului. Voleibaliștii sunt foarte recunoscători dlui primar, declarând că fără această susținere le-ar fi fost cu mult mai greu să obțină rezultate performante.

Astfel, și turneul de la începutul anului a fost bine organizat, pe placul tuturor participanților și suporterilor care au venit să încurajeze echipa favorită. Sportivii s-au bucurat de ospitalitatea și căldura prieteneasca a gazdelor. Ținând cont de faptul ca participanții vin din alte localități pe un timp îndelungat, dl primar a avut grija ca sportivii să fie serviți la ospătăria gimnaziului cu hrană caldă pentru a putea continua lupta pe teren. Au concurat patru echipe masculine din Stefan-Voda, Copceac, Răscăieți si, respectiv, echipa gazda. Locul I dintre echipele masculine a fost obținut de echipa s. Slobozia care a fost decernată cu cupă, diplomă, medalii și un premiu bănesc în sumă de 1000 lei. Din echipele feminine mai tari au fost gazdele, voleibalistele din Ștefan-Vodă plasându-se pe locul doi. Învingătoarele s-au bucurat de un premiu de 800 lei, adversarele – de 700 lei. Pe locul II s-a plasat echipa masculina din satul Răscăieți decernată cu diplomă și premiu bănesc de 700 lei, locul III a câștigat echipa masculină din or. Stefan-Voda și cea feminină a gimnaziului s. Slobozia, care au fost menționate cu diplome și premii bănești a câte 400 de lei. Pe locul IV s-a plasat echipa masculină din satul Copceac primind la fel un premiu bănesc de 400 lei. Cu premiu bănesc de 200 lei au fost decernați cei mai buni jucători – Radu Scerbina și Mariana Movila, ambii din satul Slobozia.

După cum a promis domnul Anatolie Zavalișca, aceasta tradiție sportivă va fi respectata și-n viitor. Mai mult ca atât, dl primar va căuta să organizeze diferite turnee sportive care vor contribui la creșterea experienței de joacă și la întărirea relațiilor de prietenie între sportivii raionului. Să fie de bun augur!

Ana SCERBINA, eleva cl. a IX-a, s. Slobozia