Noutăți

CUPA LUI MOŞ CRĂCIUN

Exact în ajunul Crăciunului pe stil nou, în sala de sport a Inspectoratului de poliţie (IP) Ştefan-Vodă, a avut loc a VII ediţie a turneului raional de volei „Cupa lui Moş Crăciun”, organizatori ai căruia au fost direcţia generală educaţie, cu implicarea directă a şcolii sportive, sub egida şi cu finanţarea Consiliului raional. Este un turneu care-şi are deja stabilit locul său respectabil în calendarul evenimentelor sportive anuale, lucru confirmat şi prin prezenţa la această competiţie a dlui Nicolae Molozea, preşedintele raionului, dlui Vasile Gherman, vicepreşedinte al raionului. Alocuţiunea de deschidere a aparţinut dnei Raisa Burduja, şefa direcţiei generale educaţie, care apoi i-a oferit cuvântul dlui N. Molozea.

–Salut cu mare plăcere prezenţa celor şapte echipe la acest turneu, probabil, ele-s cele mai puternice, deşi voleiul se practică la noi în mai multe sate, a menţionat preşedintele raionului. Acest turneu vine să mai confirme o dată în plus că sportul e la sine acasă în raionul Ştefan-Vodă, noi pe drept cuvânt fiind consideraţi unul dintre cele mai sportive raioane din republică. Ca fost sportiv de performanţă, sunt ferm convins: practicarea sportului poate să aducă doar bine – dezvoltare, sănătate, bărbăţie, lucruri absolut necesare în viaţă. Noi, cei de la conducerea raionului, susţinuţi de entuziaşti, părinţi, agenţi economici, depunem eforturi pentru a dezvolta baza sportului. Astfel, a fost deschisă o sală de lupte la Ermoclia, lucruri meritorii s-au făcut şi se fac la Crocmaz, acum am acordat finanţare în aceste scopuri în s. Volintiri, în 2018 vom susţine revigorarea filialei sportive din s. Căplani. Deci, vă doresc tuturor succese la acest turneu, iar anul 2018 să fie pentru d-voastră cât mai bun atât în plan personal, cât şi sportiv.

Participanţii la turneu, după tragerea la sorţi, au fost împărţiţi în două grupe, cea cu trei echipe fiind puţin avantajată. În partida inaugurală s-au întâlnit echipa de tineret din s. Răscăieţi cu cea din s. Căplani. Tânăra, dar dârza şi cu incontestabil viitor echipă a răscăieţenilor a luptat pentru fiecare minge, dar căplănenii, mobilizaţi de experimentatul şi valorosul voleibalist, dl Sergiu Cotorobai, au învins până la urmă. O surpriză plăcută a furnizat şi echipa s. Volintiri, care s-a opus cu îndârjire uneia dintre cele mai puternice echipe din raion de-a lungul anilor – cea a Inspectoratului de poliţie Ştefan-Vodă. Deşi până la urmă volintirenii au cedat, se merită de menţionat că în ultimul timp sportivii din Volintiri participă la toate competiţiile pe diverse probe, lucru care se explică şi prin faptul că primăria din Volintiri este una dintre puţinele care are în state specialist pentru tineret şi sport.

Chiar din primul meci şi-a demonstrat măiestria echipa or. Ştefan-Vodă, în care experienţa repurtatului voleibalist, medicului Petru Tun şi a lui Sergiu Ciumac s-a îmbinat foarte bine cu elanul foştilor discipoli ai antrenorului Victor Iuraş de la şcoala sportivă. Chiar din primul meci şi voleibaliştii din Răscăieţi au demonstrat că sunt printre principalii pretendenţi la victorie.

Turneul a durat aproape şapte ore. În partida pentru locul trei s-au întâlnit echipele din Cioburciu şi cea a IP Ştefan-Vodă. Cioburcienii Sergiu Toderică, Valeriu şi Leonid Nicolau (tatăl şi fiul) şi ceilalţi au luptat pentru fiecare minge, cedând pe seturi câte 2-3 puncte în faţa sportivilor de la poliţie în frunte cu unul dintre cei mai valoroşi voleibalişti din istoria raionului – Radu Şcerbina. Astfel echipa IP urcă pe treapta a treia a podiumului. Culminaţia turneului a fost partida finală – între voleibaliştii din Răscăieţi şi cei din or. Ştefan-Vodă. A fost un deliciu pentru amatorii voleiului. Într-un meci extrem de strâns au învins răscăieţenii în frunte cu excelentul coordonator de joc Grigore Vorfolomei. Campionilor le-au fost înmânate „Cupa lui Moş Crăciun”, medalii şi diplomă, menţiuni pentru locurile doi şi trei au primit voleibaliştii din or. Ştefan-Vodă şi de la IP Ştefan-Vodă. Au fost desemnaţi cei mai buni voleibalişti pe poziţii. Astfel, cel mai bun apărător a devenit Sergiu Toderică din Cioburciu, cel mai bun atacant – Gheorghe Chetraru din Răscăieţi, iar cel mai bun jucător al turneului – Petru Tun. Graţie generozităţii unui sponsor 10 dintre voleibaliştii selectaţi ai primit tricouri.

Făcând bilanţurile turneului, dl Vasile Gherman a specificat în particular: „Am asistat la un turneu care mi-a provocat mare plăcere. Şi pentru asta, dar şi pentru faptul că promovaţi un mod sănătos de viaţă vreau să vă mulţumesc în numele conducerii raionului. M-am bucurat să-i revăd pe adevăraţii promotori ai voleiului, pe care i-am văzut la asemenea competiţii de 20, 25 şi chiar 30 de ani.  Meritaţi tot respectul.”