Comunicate Noutăți

Cu profund regret…

Cu profund regret față de pierderea irecuperabilă a domeniului academic, a raionului Ștefan Vodă, dar și a Republicii Moldova. Din numele locuitorilor raionului Consiliul raional Ștefan Vodă își exprimă durerea față de trecerea la veșnice a domnului  MITROFAN CIOBANU, doctor habilitat în științe fizico-matematice, Cetățean de Onoare al raionului Ștefan Vodă.

MITROFAN CIOBANU, originar din s.Copceac, grație muncii de profesor, cercetător, autor a mai multor lucrări ne-a lăsat o moștenire enormă în lumea științifică.

În 1980 i-a fost acordat gradul de doctor habilitat în ştiinţe fizico-matematice, în 1981 – titlul de profesor universitar; în 1995, a fost ales membru corespondent, în 2000 – membru titular al Academiei de Ştiinţe a Moldovei. A fost ales membru al Academiei de Ştiinţe din New York, al Societăţii de Matematică din Moscova, preşedinte al Societăţii de Matematică din RM (din 1999). Doctor Honoris Ca­usa al Universităţii din Oradea. Este laureat al Premiului de Stat (2002), al Premiului „Academicianul C. Sibirschi” (2005), al Premiului „Savantul anului 2015”, a altor distincţii ale ex-URSS ce ţin de domeniul ştiinţei. A fost decorat cu ordinile „Gloria Muncii”, „Ordinul de Onoare”, Medalia „Dimitrie Cantemir”. În semn de recunoştinţă şi cu prilejul împlinirii a 70 de ani, una din cele mai prestigioase reviste de matematică din lume „Topology and its Aplications” i-a dedicat profesorului Mitrofan Ciobanu o ediţie specială.

În aceste momente grele conducerea raionului exprimă profunde condoleanțe și compasiune familiei îndoliate, prietenilor și tuturor care l-au cunoscut.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Semnează:

 Vasile MAXIM

președintele raionului Ștefan Vodă