Agricultură și Alimentație Noutăți

Crescătorii de ovine și caprine din raion au participat la Târgul-Expoziție ”Mioriță Laie Bucălaie” din or.Cimișlia

   În perioada 6-7 noiembrie curent, în orașul Cimișlia s-a petrecut cea de-a V-a ediție a Târgului-Expoziție ”Mioriță Laie Bucălaie” organizată de Federația Națională a Crescătorilor de Ovine și Caprine din Moldova, unde au fost invitați și oaspeți din Regiunea Transnistreană, din Kârgâstan, România, Bulgaria, care au prezentat animale de rase pure, cu o valoare înaltă din punct de vedere genetic, pentru producerea cărnii și laptelui de oaie. Manifestarea a adunat în același loc crescători de ovine și caprine, fermieri locali cu produse alimentare, articole realizate în urma procesării pielicelelor și diverse obiecte artizanale, incluzând și o bursă de animale de prăsilă. Atmosfera de sărbătoare a fost întreținută de colective artistice și bucate tradiționale.

   Raionul Ștefan Vodă a fost reprezentat de către dl Grigore Coban, specialist principal, direcția agricultură și alimentație (Consiliul raional) și rescătorii de ovine și căprine din raion:

  • s.Alava –Prisăcari Ion, Budiștian Vasile;
  • s.Copceac – Țînțari Vasile, Pădăliac Mihai, Galițchii Victor, Izbaș Vladimir;
  • s.Volintiri – Costin Ion;
  • s.Slobozia – Babilev Ion.

Crescătorii de ovine și caprine din raion au făcut schimb de experență și au procurat animale de prăsilă, astfel mărind șeptelul de rase de animale pure în raion.