Noutăți

Corectarea erorilor comise în actele de privatizare

La data de 28 martie, a avut loc ședința Comisiei de privatizare a fondului de locuințe (Comisia). Convocarea a fost necesară în legătură cu cererea depusă de către cetățeana a or.Ștefan Vodă, privind modificarea Hotărârii Comisiei de privatizare a fondului de locuințe datată cu anul 1995.

Chiriașa a dorit să perfecteze actele asupra imobilului deținut în proprietate de 27 ani, în urma realizării procedurii de privatizare. Însă, acest lucru a fost imposibil din motivul greșelilor tehnice depistate în Hotărârea de privatizare a fondului de locuințe de natură: prenume schimbat, neincluderea în calitate de participant la privatizare conform cererii. Din acest motiv a și apărut nevoia de a solicita modificarea Hotărârii.

Comisia a studiat minuțios actele din dosarului în baza cărora s-a emis Hotărârea menționată, concluzionând că, greșelile menționate sunt de ordin tehnic și au fost admise din neatenția persoanei responsabile de întocmirea Hotărârii de privatizare a fondului de locuințe.

 Prin votul unanim, s-a decis de a accepta cererea chiriașei și a modifica Hotărârea inițială.

Cu regret, din experiență, nu este primul caz de asemenea natură cu care se confruntă cetățenii noștri. Dintr-un motiv sau altul, peste ani oamenii sunt nevoiți să se adreseze serviciilor competente, inclusiv și instanței de judecată, pentru a repara greșelile de altă dată. Nu sunt excepție și cazurile în care este nevoie de a realiza procedura de privatizare repretat.

În legătură cu aceasta, atenționăm asupra verificării actelor juridice de orice natură deținute, precum și în momentul perfectării acestora.

Totodată, reiterăm, cetățenii care locuiesc în locuinţe pasibile privatizării și încă nu și-au exercitat dreptul la privatizarea locuinței, dispun de această posibilitate până la 31 mai 2024, conform Legii privatizării fondului de locuinţe nr.1324/1993, având și obligaţia de a înregistra dreptul de proprietate în modul stabilit prin Legea cadastrului bunurilor  imobile nr.1543/1998.