Noutăți Servicii Desconcentrate

Contribuabilii care doresc să-și verifice existența obligației de achitare a impozitului pe venit o pot face în câțiva pași

Serviciul Fiscal de Stat informează contribuabilii persoane fizice cetățeni despre posibilitatea verificării în regim online a existenței obligației fiscale de achitare a impozitului pe venit.

Pentru verificare este necesar de efectuat următorii pași:

Pasul 1: accesați SIA „Cabinetul personal al contribuabilului” de pe portalul www.sfs.md;

Pasul 2: accesați butonul „Autentificare”;

Pasul 3: accesați butonul „Autentificare M-Pass”;

Pasul 4: selectați modalitatea de autentificare;

Pasul 5: accesați butonul Servicii;

Pasul 6: accesați serviciul „Contul curent al contribuabilului”.

Pasul 7: generați raportul „Contul curent detaliat”

De asemenea, puteți verifica existența obligației de achitare a impozitului pe venit la oricare Direcție deservire fiscală.

Reamintim că, termenul limită pentru depunerea declarației cu privire la impozitul pe venit aferentă anului 2021 pentru persoanele fizice este 03 mai 2022.

Aspecte referitor la determinarea obligațiilor fiscale privind impozitul pe venit aferente anului 2021 pentru persoanele fizice care nu desfășoară activitate de întreprinzător le puteți găsi aici.

De asemenea, autoritatea fiscală pune la dispoziția persoanelor fizice-cetățeni o gamă largă de soluții pentru a depune Declarația CET18.

Pentru informații suplimentare, contribuabilii pot accesa pagina-web a Serviciului Fiscal de Stat www.sfs.md, consulta  Baza Generalizată a Practicii Fiscale, pot apela Centrul unic de apel al Serviciului Fiscal de Stat la numărul 0-8000-1525 (apel gratuit) sau pot apela DDF Ștefan Vodă la nr. de tel. 0242-2-23-50, 0242-93-510, 0242-2-22-70.

sursa:www.sfs.md