Noutăți

Contabilii studiază noul sistem informațional de management financiar

Dat fiind faptul că începând cu anul 2016 bugetele locale se elaborează, aprobă, modifică, execută și se raportează în cadrul noului sistem informațional de management financiar (SIMF), pentru dezvoltarea capacităților specialiștilor din cadrul primăriilor și instituțiilor bugetare privind aplicarea modulului GAB (gestionarea alocațiilor bugetare) la partea ce ține de redistribuirea limitelor anterior dezagregate direcția finanțe a organizat și desfășurat două seminare de lucru la care au participat 54 persoane.

De asemenea s-a atras atenția la aplicarea corectă a clasificației bugetare conform ordinului Ministerului Finanțelor nr. 208 din 24.12.2015.

În cadrul acestor seminare au fost abordate încă două chestiuni:

1.Asigurarea implementării prevederilor ordinului ministrului finanțelor nr. 216 din 28.12.2015 cu privire la aprobarea Planului de conturi contabile în sistemul bugetar și a Normelor metodologice privind evidența contabilă și raportarea financiară în sistemul bugetar.

2.Transpunerea soldurilor conturilor contabile aplicate până la 31.12.2015 în conturi contabile noi, conform Tabelei de trecere a soldurilor subconturilor contabile în sistemul bugetar.

Direcția finanțe

DSC00326