Noutăți

Contabilii întruniți în ședință de lucru

Contabilii primăriilor și instituțiilor publice din raion s-au întrunit, la 11 decembrie curent, într-o ședință de lucru organizată de către direcția finanțe a Consiliului raional.

Pe ordinea de zi a ședinței au fost puse chestiuni importante: închiderea anului bugetar 2018; transferurile din bugetul de stat către bugetele locale; rapoartele financiare pentru anul 2018; implementarea Legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar; ajustarea, aprobarea proiectului bugetului local pe anul 2019 în SIMF.

Specialiștii direcției finanțe, dna Elizaveta Ceban, șef adjunct, și dna Natalia Frumos, contabil șef al direcției finanțe, au venit în fața prezenței cu informații utile de ultima oră și lămuriri de rigoare la toate subiectele. Deoarece, la data de 30 noiembrie curent, a fost adoptat proiectul Legii bugetului pentru anul 2019, ar fi oportun ca în proiectul deciziei bugetare anuale să fie reflectate limitele finale ale transferurilor de la buget de stat către bugetele locale, pentru a nu fi nevoie de corelare, a atras atenția dna Ceban.

A fost o ședință lucrativă, practică, cu multe întrebări din partea contabililor și răspunsuri competente din partea specialiștilor direcției finanțe.