Noutăți

Consultații medicale gratuite pentru pensionarii din Slobozia

La 20 august, în incinta Oficiului Medicului de Familie Slobozia, s-a desfășurat evenimentul încadrat în Proiectul medical-social „Cu grijă pentru sănătate” organizat de către MSMPS sub genericul „Tezaurul Națiunii” – examenul medical al persoanelor de vârstă pensionară.

Pentru activitatea dată au fost invitați medic cardiolog și endocrinolog de la instituțiile republicane și medic oculist și neurolog din cadrul Spitalului raional Ștefan Vodă.

La deschiderea evenimentului au fost prezenți dl Nicolae Molozea, președintele raionului Ștefan Vodă, dna Nina Țurcan, președintele asociației „Tezaurul Națiunii”, or. Chișinău, dl Anatol Zavalișca, primar de Slobozia, și autorul acestor rânduri.

În luările de cuvânt s-a menționat grija sporită, prioritară a conducerii țării față de starea de sănătate a populației, aici – îmbunătățirea calității vieții persoanelor de vârsta a III.

Au fost examinați 137 persoane, efectuate investigații paraclinice, indicat tratament, date recomandații pentru examinările performante ulterioare. Majoritatea pacienților au fost examinați de către 2-3 specialiști. Pacienții și-au exprimat mulțumirea pentru serviciile medicale oferite.

La efectuarea bilanțului, dna Nina Țurcan a menționat buna organizare a evenimentului din partea lucrătorilor medicali de la OMF Slobozia.

Mariana HARET, șef IMSP Centrul de Sănătate Ștefan Vodă