Noutăți

Consiliul Raional al Elevilor din nou în acțiune!

Recent, în incinta Liceului Teoretic “Ștefan Vodă”, a avut loc a treia ședință a Consiliului raional al elevilor (CRE). Mai întâi, aceștia au participat la un atelier de consultare a opiniei cu privire la respectarea propriilor drepturi în cadrul instituției de învățământ, facilitată de către Tatiana Stihari, reprezentant al Centrului de Informare si Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC).

Elevii și-au pus în practică gândirea critică, identificând aspectele atât pozitive, cât și negative ale instituțiilor de învățământ din care fac parte, la categoriile: alimentație, igienă, relațiile elev-profesor, programul de studii,calitatea lecțiilor etc. Astfel, compartimentele siguranța în școală și activitățile extracurriculare s-au bucurat de o apreciere înaltă din partea elevilor, pe când alimentația, condițiile de studii și relațiile elev-profesor sunt aspectele pe care aceștia le-au clasificat ca fiind cele mai problematice în viața școlară a elevilor din raionul Ștefan Vodă.

Totuși, elevii s-au implicat activ în discuție și au identificat o mulțime de soluții posibile problemelor depistate. Aceștia, fiind ghidați de doamna Stihari, au lucrat în grup și au făcut schimb de experiență cu colegii lor, preluând astfel bunele practici ale instituțiilor din localitățile vecine. Mai mult ca atât, ei au apreciat  organele de autoconducere și reprezentative al elevilor, Consiliile elevilor, ca având un rol important în îmbunătățirea condițiilor de învățare, accentuând contribuția acestora nu doar la organizarea activităților distractive, ci, în special, în identificarea și soluționarea problemelor care îi privesc pe elevi, în colaborare cu echipa managerială, cadrele didactice și părinții.

Spre sfârșitul ședinței, preşedintele Consiliului Raional al Elevilor, le-a relatat despre experiența sa la cel de-al treilea atelier al Consiliului Național al Elevilor și le-a prezentat o frumoasă oportunitate de implicare – Programul de Granturi Mici, lansat de către Fondul pentru Tineri “Ștefan Vodă” la 12 martie curent.

La ședință a fost prezentă și dna Raisa Burduja, șef al Direcției Generale Educație Ștefan Vodă, care le-a oferit sfaturi constructive și și-a împărtășit impresiile în urma concursului “Ștefan Vodă are talente”, organizat de către CRE la 17 martie 2018.

Vlada GUȚU, președintele Consiliului Raional al Elevilor