Noutăți

Consiliere psihologică pentru polițiști

La data de 10 martie curent în Inspectoratul de poliţie Ștefan Vodă a avut loc un eveniment important – deschiderea oficială a biroului de consiliere psihologică şi psihoterapie pentru angajaţi din cadru IP Ştefan Vodă. Misiunea onorifică de tăiere a panglicii au îndeplinit cu deosebită plăcere dl Gheorghe Cavcaliuc, șeful adjunct al Inspectoratului General de poliţie, colonel de poliţie, și dl Vitalie Rusanovschi, șef adjunct al oficiului teritorial Căuşeni al Cancelariei de Stat.

Încăperea are un aspect plăcut, liniștitor, este amenajat cu mobilă, fotoliu special, televizor LSD. Biroul de consiliere psihologică şi psihoterapie este binevenit în Inspectoratul de poliţie, deoarece angajaţii sunt supuşi riscurilor de serviciu, ei au nevoie de consiliere psihologică pentru aşi exterioriza emoţiile negative. Fotoliu cu masaj are drept scop de a relaxa fizicul angajaţilor, iar pentru relaxarea psihicului se va folosi meloterapia şi vizionarea imaginilor.

În dependenţă de situaţia în care se află, angajatul va fi testat, se vor duce discuţii individuale cu el în condiții de confidențialitate pentru o consiliere psihologică, psihologul făcând observații utile etc.

Acest birou este foarte binevenit întru îmbunătăţirea condiţiilor de lucru a angajaţilor din Inspectoratul de poliţie, deoarece în urma acestor proceduri angajaţii vor fi mai echilibraţi, stabili emoţional, vor avea o coeziune, comunicare mai eficientă cu colegii, şefii şi, nu în ultimul rând, cu societatea civilă. Relaxarea este baza echilibrului interior, este sursa regenerării corpului şi a minţii.

Ludmila POLOBOC, specialistul (psiholog) a SRU al IP Ştefan Vodă, locotenent de poliţie

DSC00412DSC00411