Noutăți

Concursul zonal „Cel mai bun elev în meserie”

Școala profesională din centrul raional găzduiește concursul zonal „Cel mai bun elev în meserie” care se desfășoară anual în vederea promovării schimbului de experiență în pregătirea și instruirea profesională a elevilor din învățământul profesional tehnic secundar. Deschiderea a avut la 13 iunie curent. La concurs, care va dura patru zile, participă cei mai buni elevi ai școlilor profesionale din Vulcănești, Cahul, Comrat, Căușeni, Cimișlia, Leova, Viișoara și Ștefan Vodă.

Concursul este organizat de Ministerul Educației în parteneriat cu SA „Supraten” care suportă cheltuielile de organizare (materiale de construcție, fondul de premiere). De menționat că școala profesională din Ștefan Vodă de 8 ani de zile se bucură de susținerea SA „Supraten” – toate materialele de construcție folosite la lucrările practice de elevii școlii sunt donate de acest partener de nădejde.

Victor Juc, director-adjunct pe instruire a SA „Supraten” a informat concurenții despre condițiile concursului, a prezentat juriul care va aprecia, conform criteriilor stabilite, cunoștințele teoretice și practice ale participanților. La proba teoretică (test) concurenții pot acumula maximal 25 puncte, la cea practică – 72. Învingătorii care se vor plasa pe locul I și II vor participa la etapa republicană a concursului.DSC00010 (2)