Educație

Concursul raional al elevilor „Ce? Unde? Când?”

Jocul intelectual „Ce? Unde? Când?” a devenit popular în instituțiile instructiv-educative din raionul Ștefan-Vodă după ce echipa din liceul teoretic „Ștefan Vodă” a „molipsit” colegii din alte instituții cu această petrecere inteligentă a timpului liber.

Direcția raională învățământ anual desfășoară jocul „Ce? Unde? Când?” în două etape – locală și raională. În toamna anului curent la etapa raională au participat 22 de echipe din 22 instituții de învățământ, astfel, 132 de elevi din clasele gimnaziale și liceale și școala profesională s-au întrecut în cunoștință și logică în cadrul acestui concurs raional.

Moderatorul jocului intelectual a fost dl Anatol Cîrnu, profesor de istorie în liceul teoretic „Ștefan Vodă”. Concursul s-a desfășurat în două runde, a câte 15 întrebări fiecare. Spre deosebire de concursurile precedente, nicio echipă n-a rămas cu zero puncte.

Au fost menționați cu diploma de gradul I, trofeu și medalii echipele liceului teoretic „Ștefan Ciobanu” s. Talmaza și gimnaziului s. Căplani; cu diploma de gradul II și trofeu echipele liceului „Ștefan Vodă” or. Ștefan Vodă și gimnaziului „Anatol Sîrghi” s. Talmaza; cu diploma de gradul III și trofeu echipele școlii profesionale din Ștefan Vodă și gimnaziului „Mihai Eminescu” s. Antonești. Pentru participarea activa la concurs au fost menționați cu diplome echipele din satele Olănești, Crocmaz, Ermoclia, Carahasani, Copceac, Popeasca, Palanca, Purcari, Tudora, Răscăieți Noi, Ștefănești, Viișoara, Centrul de creație Ștefan Vodă.

Echipa liceului teoretic „Ștefan Vodă” intenționează să se deplaseze în localitățile raionului pentru a se întâlni cu semenii săi și a desfășura o serie de jocuri amicale „Ce? Unde? Când?”

Direcția învățământ