Noutăți Propuneri de proiecte

Concurs de granturi „Construim punți, depășim bariere”

Fundația Est Europeană  lansează un apel de propuneri pentru a încuraja cooperarea între ONG-urile de pe ambele maluri să primească sub-granturi pentru implementarea unor inițiative comune în diferite domenii: mediul înconjurător, dezvoltarea afacerilor, mass-media, drepturile omului, dezvoltarea comunitară, artele, sportul, cultura etc.

Scopul schemei de granturi este de a dezvolta o cultură a cooperării programatice între actorii societății civile din Republica Moldova, inclusiv din regiunea transnistreană, implicând actorii locali, cum ar fi întreprinderile, asociațiile de afaceri, administrația locală, mass-media, etc. Cooperarea sporită și schimbarea atitudinilor și percepțiilor față de celălalt vor contribui la reducerea decalajului dintre societățile de pe cele două maluri ale Nistrului.

Suma maximă din partea FEE la implementarea proiectului este de 10.000 EUR. Bugetele solicitate care depășesc limita nu vor fi luate în considerare. Aplicanții sunt încurajați să furnizeze contribuții proprii financiare sau în natură la acțiunile propuse în proporție de cel puțin 10% din suma totală. Suma maximă pentru acest apel de propuneri de proiecte este de 100.000 EUR. Durata maximă a proiectului este de 12 luni.

Termenul limită pentru depunerea propunerilor de proiecte este 15 iunie, 2018, ora 23:59. Propunerile trebuie să fie scrise în limba engleză, rusă sau română.

Modul de aplicare: Aplicațiile pot fi transmise în format electronic la următoarea adresă de              e-mail: concurs@eef.md , cu următorul text în titlul mesajului: „Concursul de granturi consorții „Construim punți, depășim provocări””. În original, aplicațiile sigilate care poartă titlul „Concursul de granturi consorții „Construim punţi, depășim bariere”” pot fi depuse la adresa de mai jos până la 15 iunie, 2018, ora 23:59: Fundaţia Est-Europeană Str. 31 August 1989, 98, etaj 3 MD-2004 Chişinău, Republica Moldova.

Pentru mai multe detalii consultați ghidul aplicantului precum și documentele necesare pentru aplicare accesând linkurile de mai jos:

Ghidul aplicantului –  consortia_concurs_ro_1828854.pdf

 Formularul de aplicare – application_form_consortia_ro_1172813.docx

  Bugetul proiectului – model_buget_ro_117034.xls