Noutăți

Comemorarea ostașilor căzuți în Afganistan

La 14 februarie curent, a fost adus omagiu eroilor căzuți în Afganistan, la 29 ani de retragerea trupelor sovietice. Mitingul organizat de Uniunea veteranilor de război din Afganistan în comun cu direcția cultură, tineret, sport și turism a avut loc în fața monumentului ridicat în memoria celor cinci tineri din raionul nostru căzuți în câmpul de lupte.

Au adus omagiu tuturor celor care și-au sacrificat viața și și-au exprimat profunda recunoștință ostașilor-„afgani” care au supraviețuit în acel măcel dl Nicolae Molozea, președintele raionului, dl Vasile Railean, președintele Uniunii veteranilor de război din Afganistan, dl Sergiu Dodon, președintele organizației veteranilor  războiul de pe Nistru.

Dl Vasile Railean și-a exprimat recunoștința Consiliului raional, primarilor, agenților economici care au contribuit cu finanțe pentru a instala monumente noi pe mormintele celor cinci camarazi căzuți în lupte. În semn de recunoștință și apreciere a meritelor deosebite dumnealui a înmânat distincția onorifică dlui Nicolae Molozea, președintele raionului, altele au fost preconizate pentru dl Trofim Grosu, agent economic, consilier raional, dl Serghei Boiștean, primar de Purcari, dna Zinaida Marin, primar de Răscăieți.

Dl Dodonov a înmânat o distincție onorifică dlui Vasile Railean din partea Organizaţiei veteranilor războiului  de pe Nistru „Sfântul Gheorghe” și medalia jubiliară dlui Iurco.

 În continuare a fost oficiat un parastas în memoria ostașilor decedați de către protopopul mitrofor al raionului Constantin Portarescu de la biserica „Cuvioasa Parascheva” din s. Olănești, părintele Gheorghe Ursu, parohul bisericii „Sf. Arhanghel Mihail” din s. Ermoclia, părintele Ștefan Țurcan, parohul bisericii „Înălțarea Domnului”, părintele Ioan Apostol, parohul bisericii „Sf. Ioan Botezătorul” din or. Ștefan Vodă.

Acțiunea de comemorare a finalizat cu depunerea de flori la monumentul ostașilor, căzuți în Afganistan.