Noutăți

Colaborare întru beneficiu comun

Recent, dl Nicolae Molozea, președintele raionului, a avut o deplasare de serviciu în România.

Pe prim plan a fost întâlnirea cu conducerea Consiliului județean Dâmbovița în legătură cu finanțarea, tranșa a două, de partea română a proiectului ce ține de reparația capitală a liceului teoretic „Ștefan Vodă” din centrul raional. Acest proiect a fost implementat în cadrul acordului de colaborare încheiat între Consiliul raional Ștefan Vodă și Consiliul județean Ștefan Vodă. La moment, practic a fost finisată reparația blocului A și a căminului liceului, se aduce în ordine toată documentația ce ține de proiect. La începutul lunii octombrie delegația din județul Dâmbovița în frunte cu dl Alexandru Oprea, președintele actual al Consiliului județean Dâmbovița, și Adrian Țuțuianu, fostul președinte al CJ, senator, vor veni la Ștefan Vodă pentru a participa la recepția finală a lucrărilor de reparație.

Președintele raionului a avut o întrevedere și cu directorul complexului sportiv din or. Târgoviște cu cel mai mare bazin de înot din țară construit pe banii europeni. Aici se antrenează sportivii de performanță care fac diferite genuri de sport, dar și locuitorii orașului au posibilitatea să se ocupe de întremarea sănătății, procurând abonamente pentru înot, tenis, fitness etc. Ca rezultat, s-a ajuns la o înțelegere privind participarea sportivilor din județul Dâmbovița la competițiile desfășurate în raionul Ștefan Vodă și invers. Această colaborare prevede și implementarea proiectelor comune cu atragerea investițiilor europene.

În cadrul Zilei orașului Târgoviște la care a participat președintele raionului dl Nicolae Molozea s-a întâlnit cu mai mulți primari din județul Dâmbovița care doresc să se înfrățească cu primăriile din raionul nostru.

Scopul vizitei în județul Brașov a președintelui raionului a fost intenția de a încheia acord de colaborare cu Consiliul județean Brașov. Mai bine-zis, această intenție au exprimat, în cadrul vizitei din anul trecut, membrii delegației române printre care au fost primari ai multor localități din județul Brașov. Dl Molozea s-a întâlnit cu președintele Consiliului județean și cu zece primari. În urma vizitei din anul trecut au fost încheiate acordurile de colaborare între 23 de primării din județul Brașov și raionul Ștefan Vodă. Mai mult, deja există și roade vizibile ai acestei colaborări. Astfel, primăria Slobozia s-a înfrățit cu primăria Ucea. În vara anului curent, 16 copii din Ucea s-au odihnit în tabăra „Dumbrava”, sponsorul fiind primăria Slobozia. Încurând, un grup de copii din Slobozia vor pleca într-o excursie în România, organizată de primăria Ucea. Partea română va contribui cu 120 mii lei pentru implementarea proiectului privind iluminarea stradală în s. Slobozia. Este un exemplu care vorbește de la sine despre beneficiile înfrățirii pentru ambele părți. Deci, pasul următor ar fi semnarea acordului de înfrățire și colaborare la nivel de Consiliul județean Brașov și Consiliul raional Ștefan Vodă. O delegație de consilieri raionali și președintele raionului vor pleca la Brașov pentru semnarea acestui acord.

Dl Nicolae Molozea și-a exprimat convingerea că noi avem ce învăța atât de la autoritățile publice locale române de nivelul I, cât și de nivelul II. Întâi de toate, trebuie să învățăm de la prietenii noștri de după Prut cum să gestionăm corect și efectiv patrimoniul care aparține primăriei sau Consiliului raional, deoarece el poate aduce beneficii sub diferite forme: impozit, prestarea serviciilor în folosul comunității etc.

Învățând unul de la altul, dezvoltând un spectru larg al relațiilor de colaborare, avem numai de câștigat, a punctat dl Nicolae Molozea.