Noutăți

Cinste frumoasei vârste a înțelepciunii

1 octombrie este Ziua Internațională a Persoanelor în Etate.

Această sărbătoare este un motiv pentru a ne reaminti legătura dintre timpuri și generații. Respectul pentru bătrâni este una dintre cele mai importante valori ale unei societăți în dezvoltarea viitorului. Bazându-ne pe experiența de viață bogată a înaintașilor noștri, ascultând sfaturile lor înțelepte, putem lua decizii echilibrate și realiza lucruri bune.

Astăzi aducem un omagiu oamenilor care au o viață trăită în spate – cu bucurii și dificultăți, succese și eșecuri, realizări și pierderi… care știu rostul nopților nedormite și prețul tâmplelor înzăpezite, suspinelor inimii și lacrimilor ascunse în năframă. Oameni care nu s-au cruțat și nu au scutit niciun efort muncind și aducând aportul considerabil în asigurarea stabilității și prosperității în țara noastră.

Ei au reușit în tot ce au conceput grație energiei și dragostei de viață. Mulți dintre persoanele la vârsta de aur, mai continuă să muncească și azi, rămânând activi împărtășesc experiența proprie cu tînăra generație.

Însă povara anilor, precum și condițiile actuale de existență, impun necesitatea acordării unei atenţii sporite nevoilor speciale şi problemelor cu care se confruntă persoanele în vârstă. Eforturi se depun, atât la nivel de țară, cât și la nivel teritorial dar, sântem nevoiți să recunoaștem, posibilitățile de azi nu permit acoperirea necesităților vârstnicilor, care merită atenție și susținere.

Astăzi, de ziua Ziua Internațională a Persoanelor în Etate, conducerea raionului a decis să vină cu un mic ajutor pentru 96 persoane în etate din raion, aflate în stare de vulnerabilitate și care nu beneficiază de careva susținere. Reprezentanții Consiliului raional și ai direcției generale asistență socială și protecția familiei s-au deplasat pe la casele vârstnicilor (în fiecare localitate din raion) aducând mesajul conducerii raionului și înmânându-le câte un colet cu produse  alimentare.

Pe această cale, cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor în Etate, în numele conducerii raionului, aducem sincere felicitări tuturor locuitorilor raionului Ștefan Vodă aflați la frumoasa vârstă a înțelepciunii, dorindu-vă multă sănătate, urări de pace și liniște sufletească. Fie ca stima și grija celor din jur să vă încălzească sufletele mulți ani înainte.