Noutăți

Celui mai mare poet al neamului – Mihai Eminescu

Cu ocazia împlinirii a 169 de ani de la naşterea celui mai mare poet al neamului – Mihai Eminescu, conducerea raionului  Ștefan Vodă, șefii direcțiilor raionale și serviciilor desconcentrate în teritoriu, funcționarii și toți cei îndrăgostiți de poezia eminesciană  au organizat azi, 15 ianuarie 2019, un omagiu dedicat Luceafărului Limbii Române.

Poezia lui Mihai Eminescu nu are termen expirat, nu are vârstă, nu are epocă. Ea trece de proba timpului, este eternă şi prin ea poetul devine nemuritor, ce nu cunoaşte hotare ale timpului, spaţiului şi trăirilor.

Mihai Eminescu este în literatura română poetul nepereche a cărui opera învinge timpul, după cum afirma George Călinescu. El este cel mai mare poet național, care exprimă cel mai bine și cel mai complet spiritualitatea româneasca.

Iar poezia eminesciana este încărcată de sensibilitate conținând și puterea evocatoare a limbii române și este construită pe un fond de armonie muzicală, fapt demonstrat de către corul veteranilor din or. Ștefan Vodă.

Piesele interpretate pe versule lui Mihai Eminescu, farmecul fulgilor de nea au creat cu adevărat o stare de suflet plin de emoții deosebite de sărbătoare.

La finele acestui mic spectacol poetic a avut loc ceremonia de depunere a florilor la bustul marelui poet.