Educație

Cele mai bune condiții pentru copii din Feștelița

La 23 octombrie curent în satul Feștelița a avut loc o festivitate dedicată inaugurării sediului renovat al grădiniței de copii. Pentru reparaţia capitală a grădiniţei au fost alocate două milioane de lei din banii nerambursabili oferiţi de Guvernul României.
Copiii au pregătit o adevărată sărbătoare pentru toți participanții la acest eveniment festiv, printre care au fost oaspeţi de rang înalt: ambasadorul României la Chişinău, dl Marius Lazurcă, dna Valentina Stratan, deputat în Parlament, dl Mircea Eșanu, director Fondului de Investiții Sociale, dl Nicolae Molozea, președintele raionului Ștefan-Vodă.
În curtea grădiniței frumos amenajată doi copilași drăgălași i-au întâlnit cu mare drag, cu pâine și sare, pe cei care le-au împlinit visul de a avea una din cele mai frumoase grădiniţe din raion. Alături de colegii lor, micuţii au cântat şi au dansat, în semn de recunoştinţă pentru poporul român.
„S-a reparat acoperişul grădiniţei, s-au făcut renovarea exterioară a grădiniţei, reparaţia capitală a blocului E cu două nivele”, a relatat directoarea Liuba Vozian.
„Este un moment foarte emoţionant şi daţi-mi voie înainte de orice să le mulţumesc copiilor pentru faptul de a se fi pregătit atât de bine şi de a ne fi întâmpinat cu atâta ospitalitate. Suntem foarte bucuroşi, ne propunem să continuăm pentru ca acţiunile începute să aibă un deznodământ fericit”, a spus ambasadorul României la Chişinău, Marius Lazurcă.
Dl Nicolae Molozea a adus sincere mulțumiri poporului român, Guvernului României pentru ajutorul acordat. 20 de milioane de euro oferite raionului Ștefan-Vodă s-au transformat în lucrări de renovare, de dotare a 24 de grădinițe din localitățile raionului şi a adus multe bucurii în sufletele copiilor, care merită pe deplin să frecventeze grădiniţe reparate și bine dotate.
Oaspeții, părinții au făcut o mică excursie prin grădinița renovată, convingându-se că cu adevărat au fost create condiții confortabile pentru micuții satului. La moment grădiniţa este frecventată de 160 de copii.