Noutăți

Cei mai tari în volei și prietenie

Cupa Președintelui raionului la volei ajunsă la a XV-a ediție a avut loc la 18 martie curent și s-a desfășurat în sala de sport al gimnaziului „Mihai Sîrghi” s. Cioburciu. Competițiile au fost organizate sub egida Consiliului raional de către direcția generală educație și direcția cultură, tineret, sport și turism. La turneu au participat echipele din localitățile Răscăieți, Cioburciu, Căplani, Ștefan Vodă și echipa Inspectoratului de poliție.

La deschiderea turneului dl Nicolae Molozea, președintele raionului, promotor al sportului și a modului sănătos de viață, a încurajat voleibaliștii să demonstreze un spectacol sportiv cât mai frumos și captivant, a mulțumit gazdelor pentru ospitalitate și condițiile create pentru dezvoltarea fizică a tinerilor din sat.

În sala sportivă au fost mulți suporteri veniți din diferite localități pentru a susține echipele favorite. Au avut preferințele proprii și dl Vasile Gherman, vicepreședintele raionului, dna Raisa Burduja, șefa DGE, dna Valentina Uța, șefa DCTST, dl Dumitru Wissotzky, primar de Cioburciu, care au urmărit cu un interes viu partidele memorabile de volei disputate pe parcursul turneului.

Cele mai interesante meciuri au fost jucate între echipele din Cioburciu și Ștefan Vodă, Răscăieți și Inspectoratul de poliție.

Au câștigat turneul, a patrulea an la rând, voleibaliștii din Răscăieți decernați cu Cupa, diplomă, medalii, un set de echipament pentru volei. Un set de maieuri, chipiuri cu inscripția „Cupa Președintelui raionului” a fost trofeul polițiștilor care au ocupat locul doi în plasament. Pe locul III s-au plasat gazdele, echipa din Cioburciu, susținută cu entuziasm de consăteni, iubitori de volei.

Voleibaliștii din Răscăieți, învingătorii turneului, au făcut un gest foarte frumos, dăruind echipei Inspectoratului de poliție setul de echipament pentru volei câștigat în lupta cu adversarii destoinici. Cine joacă frumos, trebuie și să arate bine pe terenul de volei…

Radu Șcerbina din echipa Inspectoratului de poliție a fost desemnat ca cel mai bun atacant, Iurie Doncenco din Răscăieți – cel mai bun apărator, iar Ion Țugulschi din Răscăieți a fost apreciat ca cel mai bun jucător al turneului „Cupa președintelui raionului”.

Valentina GORNOSTALI, IP „Prier”