Noutăți

Casa nouă a procuraturii

_6246912P1240982În ultima decadă a lunii iunie a avut loc ceremonia de inaugurare al noului sediu al procuraturii raionului – un eveniment de indiscutabilă talie raională. La festivitate au fost prezenţi dl Eduard Harunjen, Procurorul General interimar al Republicii Moldova, dl Mircea Roşioru, preşedintele Consiliului Superior al Procurorilor din Moldova, dl Nicolae Molozea, preşedintele raionului, conducătorii mai multor structuri raionale, inclusiv ale celor de drept, foşti lucrători ai procuraturii, colegi din raionul Căuşeni. Noul sediu al procuraturii se află la etajul doi al edificiului filialei Ştefan-Vodă a BC „Moldova-Agroindbank” SA. Vechiul sediu, construit cu circa 50 de ani în urmă, era depăşit, oferind condiţii mult mai modeste, fiind şi ca spaţiu mult mai mic.

–Înainte de toate ţin să mulţumesc în persoana dlui Eduard Harunjen actualei şi precedentei conduceri a Procuraturii Republicii Moldova pentru că au găsit de cuviinţă să finanţeze procurarea acestui edificiu, lucrările de reparaţie, cumpărarea mobilierului. Cuvinte de recunoştinţă vreau să adresez dlui Nicolae Molozea pentru susţinerea financiară de către conducerea de azi şi cea precedentă a raionului, a spus în cuvântarea sa de deschidere dl Pentru Tofan, procurorul raionului. Avantajele noului sediu sunt evidente. Practic, fiecare angajat al procuraturii dispune de birou separat, lucru care este dictat de specificul nostru de muncă. Un indiscutabil factor pozitiv este amplasarea noului edificiu – în centrul oraşului, în imediata apropiere de Consiliul raional, judecătoria Ştefan-Vodă, Inspectoratul de poliţie Ştefan-Vodă, iar în timpul apropiat vizavi de procuratură se va afla sediul direcţiei regionale „Est” a Departamentului Poliţiei de Frontieră. Tindem ca în aceste condiţii de muncă net superioare celor precedente să acordăm servicii publice de o calitate mai înaltă, să asigurăm respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor raionului.

–O să mă alătur cuvintelor de recunoştinţă exprimate de procurorul raionului tuturor celora care au contribuit la crearea unor condiţii mai bune de muncă colectivului procuraturii, a menţionat din start dl Eduard Harunjen. Spun asta pentru că pentru Procuratura Generală contează ca angajaţii din sistemul nostru să lucreze eficient şi în condiţii bune. Sper că şi pe viitor locuitorii raionului vor beneficia de o înaltă calitate a lucrului procuraturii. Ne dorim ca să mergeţi şi în continuare pe calea apropierii de cetăţeni, să consolidaţi atmosfera de schimbare în bine, de europenizare a muncii noastre, mizând în acest sens pe sporirea eficienţei colaborării cu celelalte instituţii de drept din raion.

Cu mesaje sincere de felicitare au venit la această solemnitate dl Nicolae Molozea, preşedintele raionului, dl Gheorghe Anghel, primarul de Ştefan-Vodă, ş.a.

Preotul Ioan Apostol, parohul bisericii „Sf. Ioan Botezătorul” din or. Ştefan-Vodă, a oficiat slujba de sfinţire a noului sediu al procuraturii raionale.

Valeriu GAJU, „Prier-info”