Noutăți

Campaniile polițienești dedicate copiilor și părinților

Angajații Inspectoratului de poliție Ștefan Vodă desfășoară diferite acțiuni menite să asigure securitatea copiilor în sezonul estival 2017, sunt prezenți în taberele de odihnă pentru copii din raion.

Astfel, la 17 iulie 2017, în contextul campaniei „Patrula de informare în acțiune”, angajații Inspectoratului de poliție Ştefan Vodă în comun cu angajaţii biroului de probaţiune au avut o întâlnire cu cei mai mici cetăţeni ai orașul Ştefan Vodă. Vizita oamenilor legii a avut drept scop informarea copiilor cu privire la regulile de siguranță personală, prevenirea delicvenței juvenile și importanța respectării regulilor de circulație. Totodată s-a discutat despre violență, formele și cauzele apariției ei. Copiii au fost sensibilizaţi despre consecințele situaţiilor cu caracter excepţional (cazuri de înec, incendii şi electrocutări), despre măsurile de securitate, riscurile la care pot fi expuşi în timpul scăldatului. Au fost prezenţi copii cu vârsta cuprinsă între 7 și 15 ani, în număr de 117. La finele activității polițiștii le-au oferit pliante informative cu recomandări şi numerele de telefoane la care pot apela în cazurile excepţionale.

La 19 iulie curent, în cadrul operațiunii speciale „GRIJA”, angajații secției securitate publică a Inspectoratului de poliție Ștefan Vodă, au informat copiii și părinții din categoria celor social vulnerabili despre metodele de prevenire a situațiilor de risc în perioada estivală. Scopul activității constituie instruirea și familiarizarea atât a copiilor cât și a părinților cu regulile primordiale, menite s-ă garanteze siguranţa personală. Asemenea acțiuni asigură dezvoltarea unui mediu sigur pentru copii atât în familie cât și în societate.

La data de 21.07.2017 angajaţii IP Ştefan Vodă au vizitat tabăra de odihnă „Emanuel” din s. Cioburciu prezentând copiilor mijloacele speciale cu care sunt echipați angajații poliției, demonstrații și procedee de reținere a infractorilor.

Totodată, copiii și-au amintit de regulile de circulație ce trebuie să le respecte în calitate de pietoni, au aflat cum să aleagă corect cercul de prieteni cu care să comunice și care sunt consecințele consumului de băuturi alcoolice și produse de tutungerie.

Inspectoratul de poliție Ștefan Vodă