Noutăți

Campania națională „Fii atent la trecere”, lansată la Ștefan Vodă

Inspectoratul Național de Patrulare al IGP și Asociația Obștească „Automobil Club” au lansat Campania națională cu genericul „Fii atent la trecere”. Accidentele pe trecerile de pietoni au loc de cele mai multe ori din vina șoferilor, care nu acordă prioritate, dar și pentru că pietonii nu sunt atenți la trecerile de pietoni. În prima jumătate a anului curent, 45 de persoane au decedat pe trecerile de pietoni. Astfel, campania națională are ca scop diminuarea numărului accidentelor rutiere cu implicarea pietonilor, precum și sporirea gradului de informare a populației despre siguranța rutieră.

În context, la 13 august, angajații plutonului Căușeni, Ștefan Vodă al Batalionului de Patrulare Sud al Inspectoratului Național de Patrulare în comun cu angajații Secției Securitate Publică a IP Ștefan Vodă, însoțiți de dl Alexandru Pavlicenco, vicepreședintele raionului, dl Gheorghe Anghel primarul urbei, reprezentantul ”Bunicilor Grijulii”, în coordonare cu districtul Ștefan Vodă al SA „Drumuri Căușeni”, au dat start campaniei. Participanții evenimentului au aplicat pe trotuar în adiacența a 8 cele mai aglomerate treceri pietonale din orașul Ștefan Vodă mesaje de atenționare de genul: „Privește în stânga și dreapta!”, „Scoate căștile!”, „I-a copilul de mână!”, „Nu staționa fără motiv!”.

În cadrul activității au fost repartizate participanților la trafic 100 de pliante, recomandări care au drept scop prevenirea accidentelor rutiere cu implicarea pietonilor.

Vasile POLOBOC,

șef  al SSP a IP Ștefan Vodă, comisar principal