Noutăți

Cadavrul unui minor recuperat din iazul de lângă Volintiri

Un băiat de doar 14 ani s-a înecat, ieri, 16 iunie, într-un iaz din apropiere de localitatea Volintiri. Cadavrul băiatului a fost recuperat de scafandrii Detașamentului regional căutare salvare nr.1 din municipiul Chișinău, abia astăzi, după ce pe parcursul zilei de ieri, timp de două ore, două echipe de salvatori nu l-au putut găsi.

Potrivit primelor informații băiatul a intrat în apă în după amiaza zilei de ieri, 16 iunie, cu un alt minor de aceiași vârstă. După ceva timp, băiatul s-a înecat, iar, prietenul acestuia a mers speriat în localitate după ajutor.

Pe parcursul serii de 16 iunie minorul a fost căutat de două echipe de salvatori, însă fără rezultat. În dimineața zilei de 17 iunie lucrările subacvatice au fost reluate, iar scafandrii IGSU au reușit recuperarea acestuia la o distanță de aproximativ 4 metri de la mal.

Cazul este cercetat de organele de drept.

În acest context, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență îndemnă repetat oamenii care au în grijă minori să nu le permită scăldatul în locuri neautorizate, care nu sunt destinate agrementului. Mai mult, mersul în grup a copiilor la lac fără supravegherea maturilor poate duce la urmări tragice. Potrivit IGSU de la începutul anului 2020 în bazinele acvatice din țară și-au pierdut viața 16 oameni, inclusiv 2 minori.

Sursa: site-ul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI