Noutăți

Bursierii fundației „Edelweiss” din Ștefan Vodă

Începând cu 1 septembrie curent, 100 de liceeni din Republica Moldova vor primi burse din partea Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss” pentru anul de studiu 2017-2018. Ei au fost aleşi dintre sute de elevi din toată ţara, care au depus dosare de participare pentru a candida la titlul de bursier Edelweiss.

Printre acești bursieri se regăsesc și cinci elevi din liceul teoretic „Ștefan Vodă” din centrul raional: Maria Talmazan, Valeria Prisac, Felicia Grosu, Adrian Gurdiș și Vlada Guțu. Valoarea unei burse Edelweiss este de 500 de lei lunar, bani care vor fi oferiţi fiecărui câştigător pe durata anului de studiu 2017-2018 (din septembrie 2017 până în mai 2018 inclusiv). De menționat, că unii din bursierii desemnați de către fundația „Edelweiss” sunt, concomitent, și bursieri ai Consiliului raional Ștefan Vodă.

Concursul naţional „100 de burse pentru tineri”, dedicat liceenilor de clasa a XII-a din Republica Moldova, a fost lansat în data de 5 iunie 2017 şi are drept obiectiv stimularea elevilor cu rezultate bune la învăţătură. Conform condiţiilor de participare, fiecare tânăr interesat a trebuit să depună un dosar incluzând un curriculum vitae, copii ale diplomelor şi certificatelor ce atestă participarea la concursuri şi olimpiade şcolare în ultimii doi ani de studiu, dovada mediilor şcolare din ultimii doi ani de zile, precum şi un eseu original intitulat „Viitorul ţării mele sunt Eu”.

În imagini: dublu bursieri Vlada GUȚU și Adrian GURDIȘ