Noutăți

”Bunicii Grijulii” au inaugurat ofiuciul

La 06 septembrie curent a fost inaugurat oficiul ”bunicilor grijulii” din raionul Ștefan Vodă.

Reiterăm că proiectul național „Bunicii Grijulii”, lansat la 4 mai la Chișinău, este menit să asigure securitatea copiilor în drum spre școală, implicând persoane de vârsta a treia pe principiul de voluntariat. Peste 800 de pensionari au aderat deja la această inițiativă, manifestându-și intenția de a contribui la siguranța copiilor.

Proiectul este menit să fortifice relația între generații, contribuind la securitatea copiilor.

Lansarea acestui serviciu este rezultatul unui parteneriat între IGP și Primăria orașului Bolzano, Italia. Durabilitatea proiectului va fi asigurată de peste 9000 de polițiști din întreaga țară, dar și de autoritățile publice locale, oameni de afaceri și parteneri.

În or. Ștefan Vodă, în incinta IP  Școala Primară ”Grigore Vieru” a fost amenajat un oficiu, unde bunicii îşi vor putea planifica toate activităţile.

La evenimentul de inaugurare au participat dl Nicolae Molozea, președintele raionului Ștefan Vodă, colaboratorii Inspectoratului de Poliție Ștefan Vodă, dl Gheorghe Cavcaliuc, șef adjunct al Inspectoratului General de Poliţie, cei mai grijulii bunici, elevi, părinți și alți oaspeți invitați.

Elevii școlii primare au întâlnit oaspeții cu pâine cu sare. Iar drept recunoștință și mulțumire au adus în dar un program artistic cu dansuri, versuri și cântece.

Iar în dar ei au primit6 dulciuri de la președintele raionului și colaboratorii de poliție.

În mesajul de salut dl Nicolae Molozea, președintele raionului, a apreciat impactul proiectului ”Bunici grijulii” în raionul Ștefan Vodă:

–Proiectul „Bunicii Grijulii” are multe beneficii pentru cei care se implică, deoarece pe lângă faptul că sporește siguranța copiilor și îmbunătățește relațiile dintre poliție și societate, acesta promovează și un mod de viață sănătos. Dar cel mai principal factor, ar fi schimbul informativ de experiențe între generații. Mă bucur și apreciez activismul bunicilor din raionul Ștefan Vodă.

În caz de necesitate ne vom implica pentru susținerea activității bunicilor.

— Proiectul „Bunicii Grijulii” vine să asigure securitatea copiilor și, în același timp, să contribuie la înlăturarea „rupturii între generații”, un fenomen social care apare atunci când persoanele de vârsta a treia și copiii nu se înțeleg între ei.

În oficiul inaugurat bunicii îşi pot planifica activitatea, îşi pot face acel grafic de serviciu, care din bunici, în ce zi, la ce oră, la şcoală sau intersecţie va fi prezent pentru ca să ne ajute copiii. Bunicii noştri vin cu mare plăcere şi aderă la acest proiect, a declarat șeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc.

„În epoca noilor tehnologii, a tabletelor și telefoanelor performante, e important să cultivăm în copii frumosul și să fortificăm relațiile dintre generații”, a declarat participanta la proiect „Bunicii Grijulii”, Galina Cotorobai, numită ”bunica bunicilor” din republică.

Proiectul „Bunicii Grijulii” are mai multe beneficii pentru cei care se implică, deoarece pe lângă faptul că sporește siguranța copiilor și îmbunătățește relațiile dintre poliție și societate, acesta promovează și un mod de viață sănătos. Dar cel mai principal factor, ar fi schimbul informativ de experiențe între generații.Ținem să informăm că voluntarii nu sunt remunerați pentru activitatea lor, în schimb, o rețea de farmacii şi un supermarket din țară le oferă  un card de reduceri.