Noutăți

Bun venit, anul de studii 2019-2020!

Foarte repede a zburat vacanța mare pe aripile libertății, veseliei și bunei dispoziții. Primul sunet de clopoțel din anul de studii 2019-2020 a adunat toți elevii din raion la careurile solemne desfășurate cu acest prilej.

Careul elevilor liceului teoretic „Ștefan Vodă” iarăși a avut loc în preajma casei de cultură din centrul raional, deoarece lucrările de reconstrucție capitală încă continuă. (Fotografiile sunt plasate în rubrica „Galerie foto”.)

Tradițional, la careu au fost prezenți și oaspeții de onoare: dl Vasile Gherman, vicepreședintele raionului, dna Raisa Burduja, șefa Direcției generale educație, dl Gheorghe Anghel, primar de Ștefan Vodă, părintele Vadim, parohul bisericii „Sfântul Voievod Ştefan cel Mare” care au venit cu felicitări și urări frumoase pentru elevi, pedagogi și părinți.

Dl Vasile Gherman a menționat că liceul „Ștefan Vodă” a atins o performanță semnificativă, plasându-se pe locul 50 în republică după rezultatele examenelor de bacalaureat. De menționat că numărul total de licee constituie 289. Astfel, colectivul didactic este puternic, elevii capabili de performanțe, iar în scurt timp liceul va dispune și de o bază materială de invidiat.

Dl Gherman și dna Burduja au îndeplinit o misiune plăcută înmânând elevilor certificate care confirmă că ei sunt bursierii Consiliului raional. Cei mai mulți bursieri sunt elevii liceului „Ștefan Vodă”.

Cu multă căldură au fost primiți în sânul colectivului liceului absolvenții școlii primare. Alina Delev care a interpretat un cântec dedicat dascălilor și școlii a confirmat că și noii ucenici sunt talentați și vor face față tuturor cerințelor.

Întru consemnarea sărbătorilor naționale – Ziua Independenții Republicii Moldova și Limba noastră, liceana Felicia Bulai a făcut, prin cântec, o declarație de dragoste față de țară și neam.

Elevii liceului au fost binecuvântați de preotul Vadim și au rostit împreună rugăciunea „Tatăl nostru”.

Cinstea de a vesti începutul anului an școlar prin sunetul primului clopoțel au avut Diana Ghieș și Pavel Ștefan.

Bun venit, anul de studii 2019-2020!