Cultură, Tineret, Sport și Turism Noutăți

Bibliotecarul – unda viitorului

Ziua Bibliotecarului în Republica Moldova se sărbătorește în fiecare an la 23 aprilie, care este în strânsă legătură cu Ziua internațională a cărții și a dreptului de autor  organizată în scopul promovării lecturii. Cartea este comoara sufletului. Biblioteca este trezorăria unui neam, iar bibliotecarul este străjerul ce veghează ca aceasta să dăinuie, pentru ca noi, generațiile prezente și cele viitoare să beneficiem de tainele și splendorile ei. Respectiva sărbătoare este o oportunitate pentru întreaga societate de a aprecia la justa valoare rolul cărții ca mijloc unical de susținere a culturii, educației, comunicării și vieții sociale. Această zi de asemenea oferă ocazia de a aprecia importanța bibliotecarilor ca mediatori între lumea cărții, a informației și cea a cititorilor. Specificul muncii de bibliotecar este o activitate care în ultimul timp a căpătat noi valențe, deosebit de însemnate, având în vedere faptul că trăim cu toții în Epoca Cunoașterii, a informării, documentării, acumulării de cunoștințe și de alte forme ale memoriei fără de care este de neconceput formarea omului nou și progresul.

 

Deoarece anul acesta sărbătoarea bibliotecarului a coincis cu sărbătoarea Paștelui, în raionul Ștefan Vodă a fost marcată la data de 26 aprilie. La eveniment ne-a onorat cu prezența vicepreședinta raionului, Valentina Barbei care a venit în fața bibliotecarelor cu un mesaj de felicitare pentru truda, pasiunea, pentru rezultatele frumoase a tuturor și pentru eforturi depuse în munca de zi cu zi. Mai multe bibliotecare au fost menționate cu diplome de noblețe și cadouri de preț  din partea Consiliului Raional Ștefan Vodă.

Nici sindicatul din rețeaua bibliotecară Ștefan Vodă, președinta căreia este Larisa Buraga, nu a lipsit de la această frumoasă sărbătoare apreciind bibliotecarele la fel cu diplome și cadouri de preț.

Cu  diplome, cuvinte, gânduri frumoase și flori la adresa bibliotecarelor a venit președinta Asociației Bibliotecarelor din Republica Moldova, sucursala Ștefan Vodă Zinaida Pînzari.

Sărbătoarea a avut o conotație mai specială, chiar de la întrare în instituție bibliotecarele fiind întâmpinate și îmbrățișate de către personajele poveștilor îndrăgite de utilizatori  Mickey Mouse făcând poze cu fiecare în parte. Pe hol a fost amenajată expoziția: Între reforme și performanțe, cu fotografii retro din arhiva bibliotecilor, documente care certifică succesele bibliotecarilor. A fost improvizată o activitate interactivă ‘’Alo,Alo, aici Biblioteca Publică!” unde au participat toate bibliotecarele. Evident că la sărbătoare nu au lipsit și momente muzicale. Un recital-literar în contextul sărbătorilor pascale a fost prezentat de către copii Centrului de Creație Ștefan Vodă. Muzica și voia bună a tronat pe parcursul sărbătorii.

Dorim tuturor bibliotecarelor în  primul rând sănătate pentru a reuși să vă desfășurați eficient activitatea profesională, bună înțelegere, putere de muncă, realizări și împliniri în toate!

                                                                                   Ababii Angela, specialistă principală DCTST