Noutăți

Biblioteca modernă – o fereastră deschisă spre cunoaştere

În biblioteca publică Căplani, în luna februarie a avut loc două sărbători mari – 70 de ani de la fondarea bibliotecii publice și un an de la inaugurarea Programului Naţional Novateca. Cu acest prilej s-a desfășurat manifestaţia „Cetatea cărţii la 70 ani”. La această serbare au luat parte cititorii bibliotecii, oaspeții de la direcția cultură, tineret, sport și turism, de la biblioteca publică Ștefan Vodă. A venit cu un mesaj de felicitare și Valeriu Tabunşcic, primarul de Căplani. A fost un eveniment frumos pentru comunitatea noastră.

S-ar părea că la cei 70 de ani bibliotecile ar trebuie să îmbătrânească, însă bibliotecile noastre întineresc fiindcă avem mulți utilizatori setoşi de carte şi de tehnologii noi. Datorită Programului Novateca în bibliotecă avem un serviciu nou care se bucură de popularitate – cursuri de engleză. Am lansat acest serviciu în luna aprilie 2015 în parteneriat cu voluntara Corpului Păcii domnișoara Cat. Cursurile de engleză să desfășoară o dată în săptămână și sunt gratuite pentru toți doritorii.

Dna Vasilisa Maxian, meşterul popular, de două ori pe săptămână vine la biblioteca noastră pentru a învăța doritorii a tricota. Și cursurile acestea sunt gratuite. Prin urmare, s-a îmbunătăţit imaginea bibliotecii şi a bibliotecarului în comunitate, a crescut numărul utilizatorilor. Locuitorii satului sunt mulțumiți de noile servicii. În acest context vreau să aduc sincere mulțumiri administrației publice locale, proiectului Novateca, voluntarilor și tuturor susținatorilor.

Elena CULIN, șefa bibliotecii publice s. Căplani

IMG_4101IMG_4078