Biroul Comun de Informații și Servicii Noutăți

BCIS la Popeasca

La 28 octombrie curent echipa specialiștilor a Biroului Comun de Informații și Servicii (BCIS) în frunte cu dl Alexandru Pavlicenco, vicepreședintele raionului, s-a deplasat la Popeasca. Audiența cetățenilor a avut loc în incinta primăriei satului. Numărul localnicilor care au venit la întâlnire cu reprezentanții biroului, având diferite întrebări, a fost destul de impunător. Astfel, locuitorii satului au fost bine informați despre sosirea biroului și oportunitățile oferite de către specialiștii BCIS.

Cinci localnici au solicitat ajutorul dlui Iurie Deriughin, șef al serviciului relații funciare și cadastru, în rezolvarea problemei ce ține de folosirea nelegitimă a cotelor lor de pământ în lipsa contractelor. Dl Deriughin a explicat în ce mod poate fi rezolvată problema în cauză și a promis că se va implica, în măsura competențelor, în soluționarea ei.

La dra Lia Banari, jurist în aparatul președintelui raionului, s-au adresat cu diferite întrebări trei cetățeni, primind răspunsuri competente. Au fost adresate întrebări și dlui Valentin Melnicenco, specialistul agenției pentru ocuparea forței de muncă, referitor la modul de luare la evidență de către agenție.

Dna Tatiana Bostan de la direcția asistența socială și protecția familiei a fost cea mai solicitată de vizitatori, adresările fiind preponderent legate de acordarea ajutorului social și ajutorului pe perioada rece a anului. Deși oamenii au fost informați corect de către asistentul social al primăriei, dna Maia Roșca, unii au hotărât să se convingă personal că dețin informația veridică referitor la modul de acordare a ajutoarelor.

Este regretabil faptul că locuitorii raionului nu folosesc la maximum posibilitatea oferită de echipa de specialiști de a se informa, de a primi consultații necesare sau ajutorul concret la locul de trai, fără a se deplasa la Ștefan Vodă. Deplasarea la Popeasca a fost una reușită, cu folos pentru locuitorii satului, chiar dacă unele aspirații ale localnicilor nu pot fi transformate în realitate – legea, bună sau rea, tot lege rămâne…

Valentina GORNOSTALI