Noutăți

Aveți grijă la articole pirotehnice!

Dat fiind faptul că în perioada sărbătorilor de iarnă, majoritatea cetățenilor obișnuiesc să lanseze focuri de artificii – este esențială sporirea prudenței și manifestarea atenţiei deosebite la transportarea, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice.

În acest context, Poliția atenționează despre importanța respectării măsurilor de siguranță la procurarea și utilizarea articolelor pirotehnice, pentru evitarea producerii cazurilor nefaste care pun în pericol viața și integritatea fizică a cetățenilor.

Pentru  prevenirea  incidentelor cauzate de materialele pirotehnice, Inspectoratul de Poliție  Ștefan Vodă vă  recomandă:

– Procurați articolele pirotehnice numai din unităţile comerciale autorizate cu acest drept.

– Țineți cont de faptul că articolele pirotehnice trebuie să corespundă următoarelor cerințe: să fie etichetate corespunzător, în limba de stat, să cuprindă denumirea şi adresa importatorului, tipul şi categoria articolului pirotehnic, termenul de valabilitate, limitele minime de vârstă şi distanţa minimă de securitate în timpul utilizării acestora, cu ataşarea Instrucţiunii de folosire adecvată, privind utilizarea acestora în exteriorul sau interiorul încăperilor.

– Folosiți articolul pirotehnic conform Instrucţiunii de utilizare şi exploatare, anexată nemijlocit pe articol sau pe ambalajul acestuia și nu omiteți respectarea măsurilor de securitate, dat fiind faptul că articolele pirotehnice prezintă pericol incendiar.

   În atenția părinților!

Inspectoratul de Poliție Ștefan Vodă recomandă părinților să informați și să reamintiți copiilor D-stră despre neadmiterea păstrării, transportării, utilizării şi comercializării a articolelor pirotehnice, deoarece aceștia pot fi expuși incidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracție pe bază de amestecuri pirotehnice.

Inspectoratul Poliție Ștefan Vodă  vă informează, în cazul producerii incidentelor, contactați numărul unic pentru apelurile de urgenţă „112” pentru solicitarea intervenției prompte a Poliției.

Olga COLIBAN, OS a SIC al SSP al IP Stefan Voda, inspector