Noutăți

Avangarda societății, angajații din domeniul asistenței sociale

Ziua profesională a lucrătorilor din domeniul asistenței sociale a fost consemnată de Direcția generală asistență socială și protecția familiei Ștefan Vodă în mod deosebit de altă dată când la sărbătoare se adunau peste 200 de angajați ai sferei sociale. În scuarul din preajma edificiului DGASPF amenajat frumos cu ocazia evenimentului festiv s-au strâns doar asistenții sociali din localitățile raionului, reprezentanții centrelor sociale și angajații direcției.

De menționat că anume în perioada pandemică este important de a aprecia munca celor care în condiții extrem de dificile, punând în pericol propria sănătate, și-au îndeplinit conștiincios obligațiunile de serviciu, au acordat ajutorul atât de necesar oamenilor aflați în situație grea de viață. Din acest motiv a fost alături de sărbătoriți conducerea raionului în plina componență. Vasile Maxim, președintele raionului, a mulțumit din suflet toți angajații din sfera socială pentru munca cu abnegație și sacrificiu: „Felicit călduros în numele Consiliului raional, conducerii raionului și al meu personal lucrătorii din domeniul asistenței sociale și protecției familiei din raion cu prilejul sărbătorii profesionale, dorindu-le să rămână la înălțimea menirii lor, să aibă parte de cât mai multe bucurii personale, sănătate și fericire pur omenească!”

Aliona Muntean, șefa secției administrația publică a președintelui raionului, a dat citirii dispoziția președintelui raionului cu privire la decernarea Diplomei de Onoare a Consiliului raional. Astfel, pentru merite deosebite în exercitarea obligațiunilor de serviciu, profesionalism înalt, perseverență și responsabilitate și contribuție substanțială la promovarea politicii de stat în domeniul protecției sociale au fost menționați Nadejda Mardari, contabil principal al DGASPF, Sofia Musteață, specialist principal DGASPF, Ana Gandacov, specialist principal DGASPF, Tatiana Verebceanu, specialist principal DGASPF, Aliona Televca, asistent social comunitar or. Ștefan Vodă, Natalia Voloh, lucrător social s. Palanca, Valentina Dorobeț, asistent personal s. Olănești, Zinaida Cazacenco, asistent parental profesionist, s. Cioburciu.

Ion Mustafenco, liderul sindical al funcționarilor publici (SINDASP), în luarea sa de cuvânt a menționat că dacă medicii sunt în linia întâi în lupta cu COVID-19, atunci lucrătorii din sfera socială se află în avangarda acestei lupte și merită din plin ca și lor să fie mărit salariu de două ori. Liderul sindical a înmânat Auricăi Cebotari, șefa DGASP, Diploma de gratitudine în semn de recunoștință și apreciere a muncii angajaților din domeniul asistenței sociale.

Șefa DGASPF, Aurica Cebotari, a adresat colegilor de breaslă cele mai frumoase urări de bine, apreciind muncă celor mai buni lucrători cu Diploma de Onoare a DGASPF. Pentru toți angajații din sistem și pentru fiecare din cei decernați Aurica Cebotari a găsit cuvinte deosebite de laudă și gratitudine aducând în evidență cele mai bune calități profesionale și omenești. Toți sărbătoriții au primit în dar crizanteme, frumoasele flori ale toamnei.

Un cadou muzical din partea casei de cultură Ștefan Vodă a adus în dar omagiaților Ana-Maria Dumitrașco, tânăra și talentată interpretă.

O sărbătoare frumoasă în continuare!

Valentina GORNOSTALI, IP „PRIER”