Asistență Socială și Protecția Familiei Noutăți

Autoritățile publice locale vis-a-vis de jurnaliști

Cu suportul Uniunii Europene, asistenții sociali comunitari din raionul Ștefan Vodă au beneficiat, la data de 17.06.2022, de o instruire pentru a-și îmbunătăți cunoștințele și abilitățile de a comunica cu reprezentanții instituțiilor mass-media în situații cu semnificație negativă pentru copii.

De asemenea pregătire au beneficiat și angajații Direcției generale asistență socială și protecția familiei Ștefan Vodă.

Instruirea a fost desfășurată de AO “Parteneriate pentru fiecare copil”, cu suportul Uniunii Europene, în cadrul proiectului „Edificarea unei societăți în care fiecare fată și băiat își realizează potențialul la maxim cu respect și demnitate”.

Scopul proiectului: Copiii în Republica Moldova sunt tratați cu respect și demnitate ca titulari de drepturi depline, în conformitate cu Convenția Organizației Națiunilor Unite privind drepturile copilului.

Proiectul se desfășoară pe două niveluri: național și local. La nivelul local, se realizează prin susținerea a patru APL (Ștefan Vodă, Cimișlia, Cantemir și Taraclia) în consolidarea sistemului local de protecție socială de a răspunde prompt la îngrijorările și riscurile privind bunăstarea copiilor și de a le oferi asistență continuă şi durabilă acestora și familiilor lor.

Implementatori:

  • AO „Parteneriate pentru fiecare copil”
  • AO „Centrul Național de Formare, Asistență, Consiliere și Educație din Moldova”